Ca de weekend: trenduri in Japonia si noi “aparitii” media

E greu sa scrii ceva dupa subiectul anterior. Si maine o sa revin la lucrurile care ne “dor” – pentru ca poate cu cat citesc mai multi, cu atat mai multi vor intelege si vor vorbi mai departe.

Astazi insa este duminica. Ne dorim o pauza de tot ce este greu si grav. Pentru multi e a doua zi a unei mini-vancante (cu ocazia 1Mai).

Si cum tot scriu acum la calculator, nu pot sa nu ma intreb cum as scrie daca as avea un calculator controlat de ochii mei. Un calculator precum cel prezentat in acest material. Arai Kohei, un profesor de la Saga University – Facultatea de Stiinte si Ingiunerie, a inventat un sistem prin care utilizatorii de calculatoare pot scrie prin intermediul privirii: se uita pus si simplu la o tastatura care apare pe monitor. De altfel, tot japonezii, au atasat “integrated circuit tags to their merchandise” – dupa cum aflati de aici si au facut si “fast food with a twist” (de aici aflati mai multe detalii).

Puteti afla permanent ce este nou la japonezi accesand Trend in Japan.

Am vorbit insa mult despre altii, sa vedem ce mai e pe la noi. Dintre toate stirile de la noi mi-a retinut atentia o idee interesanta: site de matrimoniale pentru animalele de companie. Veti spune poate ca “da, sigur, asta mai lipsea, in rest le avem pe toate”. O sa spun insa ca ma uit in jurul meu la cate “cazuri” de pisicute care adopta pui de catelusi si ii alapteaza pe acesti caini alaturi de puii lor (si nu numai la caini si pisici se constata acest fapt) si ma uit la oamenii care spun, la vederea acestor materiale “wow, ce chestie interesanta” dar care in viata de zi cu zi nu mai stiu cat de egoisti sa fie si cum sa faca rau. Pet-Love.ro este o initiativa interesanta – cu materiale amuzante cu caini si pisici, cu forumuri separate, cu posibilitatea de a cumpara sau adopta un animalut. Sunt sigura ca se va dezvolta si ca poate multi vor gasi acolo lucruri interesante.

Iar la final, cateva cuvinte despre Slow Food.

Share
One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge