Microsoft achizitioneaza Yahoo?

Se pare ca Yahoo ar valora 50 de miliarde de $. Google a achizitionat DoubleClick de curand.

S-ar putea spune ca Microsoft doreste sa isi (re)consolideze pozitia in zona online – de aici si interesul pentru Yahoo. Zilele astea (adica de pe 4 mai incoace) mai toti pornesc de la un articol de pe The New York Post care analizeaza ideea si posibilitatea concretizarii unei astfel de tranzactii.

Argumentele si faptele prezentate includ si discutiile informale care au avut loc in ultima vreme. Se analizeaza si interactiunea care ar putea exista cu MSN.

Online-ul este in continua schimbare. Zilnic apar noi site-uri si de ce sa nu o recunoastem, dispar altele – sau raman online dar nu se mai ocupa nimeni de ele. Des se incheie parteneriate, se fac achizitii sau fuzionari. La fel, deseori apar site-uri si servicii care concureaza unele foarte cunoscute. In acest context, in continua miscare din zona on-line dar de fapt din societatea noastra, nu este de mirare ca Microsoft ar putea avea o astfel de intentie: achizitionarea Yahoo.

Cu siguranta impactul ar fi unul foarte mare. Cu siguranta insa important este sa urmarim si evolutia in timp. Sa vedem spre exemplu peste inca niste luni ce se intampla cu YouTube, cu DoubleClick si cu multe altele.

Share
5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge