Aici si afara

Si s-a dus saptamana de vacanta. Una in care am fost in Viena (Austria) si cateva orase/sate din Germania. Acesta e momentul in care aproape toti cei ce povestesc insereaza diferentele majore intre noi si “civilizatie”; subliniaza cat de in urma suntem noi si cum nu ne ridicam.

Prefer in schimb sa fac unele observatii. In primul rand ca oriunde te-ai duce iti trebuie timp. Trebuie sa ai muuuulte zile ca sa poti vedea tot, ca sa te poti bucura de tot. Un palat precum Schonbrunn iti ia o zi – daca il vezi pe tot, daca te plimbi pe intregul domeniu si te bucuri de fiecare colt, priveliste – de la palat la gradini, labirint si gradina zoologica impresionanta. La fel, iti poti “pierde” o zi in Prater – parcul lor de distractii renumit in intreaga lume – cu roata sa si multe alte locuri interesante. Si acestea sunt doar 2 locuri – fara sa le amintim pe toate celelalte pe care daca mergi la Viena e pacat sa nu le vezi. In oras poti merge si la cumparaturi – in perioada de reduceri multi merg cate un weekend numai pentru acest scop.

Apoi as adauga ca unii se schimba cand ajung undeva – altii ca raman la fel. Unii se “civilizeaza” – brusc respecta regulile de circulatie, se comporta altfel, ii respecta pe ceilalti sau nu scuipa seminte pe plaja si nici nu arunca gunoiul pe jos ci la cos. Asta si pentru ca in alte locuri legile se aplica. Probabil ca daca si politistii nostri ar fi renumiti ca aplica fiecare chichita din lege am avea si noi un inceput spre mai bine.

Altii nu se schimba – continua sa stinga de exemplu restul de tigara pe jos – chiar daca sunt in Austria sau Germania – iar altii raman pur si simplu nesimtiti/mitocani – romani sau din alte tari – urland, pozand animalele la zoo cu blit etc.

Am revenit in Romania asadar, din nou la lucru. Peste 9500 de materiale pe PRwave la peste 3 ani de existenta. Idei, proiecte.

Sperante – in plan personal si profesional. Bine v-am regasit si succes in tot ce va propuneti tuturor!

Share
8 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge