Despre romani, numai de bine – Doru Sechelariu castiga prima cursa in formula BMW – multe premiere

Weekendul acesta a adus curse interesante pe circuitul de la Singapore. Traim un sfarsit de saptamana cu numeroase premiere – avem astazi si prima cursa de Formula 1 desfasurata in nocturna, dar avem si vesti extraordinare despre pilotii romani.

Desi acesta nu este un blog dedicat sportului, stirea are un impact la nivel de imagine asupra sportului romanesc si asupra Romaniei. O tratez aici pentru ca din pacate, desi am auzit ieri de la comentatorul cursei de Formula 1 (ieri au avut loc calificarile pentru cursa de astazi), nu am gasit nicaieri o mentionare a succesului romanului si a premierelor realizate. Exista si exceptia care confirma regula: Bacau sport unde exista intr-adevar o stire dedicata sportivului roman. In rest – nimic – nici pe prosport.ro, nici pe gsp.ro.

De ce spun premiere stabilite de roman?

Pentru ca a fost primul care a intrat pe pista de la Singapore; a fost de asemenea si primul castigator al acestui circuit – in prima cursa desfasurata, cea a Formulei BMW. Imnul Romaniei a fost asadar primul imn care s-a auzit in acest loc – si nu e lucru putin avand in vedere ca noi nu avem multi piloti in cursele de inalt nivel.

E drept ca la noi sportul se axeaza pe din pacate putine ramuri (nu are sens sa le amintes, stim cu totii cate scandaluri vedem si declaratii din ce activitati sportive). Poate in zilele urmatoare vom afla din mai multe surse despre victoria inregistrata de roman. Repet insa: nu doar victoria in sine este interesanta cat impactul pe care il are mentionarea Romaniei in contextul actual. Informatiile oficiale despre cursa si castigator le aflati de pe site-ul Formula BMW – aici.

Daca – “despre romani, numai de bine” pare o utopie – si este, iata ca sunt si lucruri care ne aduc in atentia lumii prin elemente pozitiv.

Later edit: Doru Sechelariu – cel mai tanar pilot – a castigat si cursa de astazi.

Share
5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge