Vorbesti cu cine vrei?

Avem astazi la dispozitie mai multe instrumente care ne ajuta sa comunicam direct cu cei cu care dorim sa interactionam. Probabil unul dintre cele mai folosite este genericul “instant messaging”. Indiferent de programul de interfata utilizat, conversatiile se desfasoara in mod rapid intre doua sau mai multe persoane.

Stim insa cu siguranta ca la celalalt calculator se afla persoana cu care dorim sa vorbim? Cat de des se intampla sa fie sotul? sau sotia? ori copiii? Si cat de usor iti dai seama daca ei nu marturisesc ca nu sunt persoanele pe care le cauti? (Evident ca poate mai usor se observa diferenta intre copil si parinte dar intre sot si sotie?)

Ajungem astfel la o problema destul de importanta. Daca vorbesti cu un prieten/o prietena si ai vrea sa ii spui ceva legat de voi si de fapt nu ea e la calculator? Atentie – nu trebuie sa ne gandim la lucruri grave, minciuni fata de partenerul de viata. E suficient sa fie o chestie pe care sa zicem o prietena a trait-o (o afectiune medicala de exemplu).

Atunci cand vorbesti cu cineva te gandesti de principiu ca acea conversatie ramane intre voi. Si da, lasam glumele la o parte cu daca vrei sa se afle ceva spune unei femei.

Exista deci siguranta ca vorbesti cu cine vrei? Cat de adanc poti duce o conversatie online? Cat este de dorit sa lasi ceva scris – mai ales ca lumea isi activeaza arhiva si ca atare exista o istorie a conversatiilor? Iata deci cateva semne de intrebare asupra carora ar trebui sa reflectam.

Share
10 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge