Premiera la Romania Actualitati “Scena crimei sau Caruselul ucigasilor” de George Arion

Am crescut cu teatru radiofonic – asa ca acest tip de teatru va avea intotdeauna un loc special in sufletul meu. Daca am ocazia sa ascult o piesa care sa fie si comedie – sau politista – atunci… e perfect.

Asa se face ca m-am bucurat nespus astazi sa primesc un comunicat de la Radio Romania. Il redau mai jos – si va invit si pe voi la teatru. Exista si ascultare cu public ;).

scena_crimeiSambata, 26 septembrie 2009, ora 23.00, la Radio Romania Actualitati, Teatrul National Radiofonic prezinta – in cadrul proiectului ”Comedia de sambata seara” – in premiera, „Scena crimei sau Caruselul ucigasilor” de George Arion.

Adaptarea radiofonica: Eugen Cristea.
Productia, coloana sonora si regia artistica: Vasile Manta.

Auditia cu public a spectacolului – luni, 28 septembrie 2009, ora 11.00, la Clubul Ramada Majestic.

Spectacolul reprezinta o comedie politista suculenta, titlul fiind extrem de sugestiv pentru intreaga desfasurare a actiunii: la reconstituirea unui asasinat, pe “scena crimei” se perinda diferite personaje, implicate – fie si indirect – in acest eveniment. Ocazie de a face cunostinta cu tipologii contemporane hazlii, care dezvolta, rand pe rand, idei, obsesii, ticuri comportamentale, puse in pagina intr-un stil comic de irezistibil efect si cu o mare abilitate de a intretine suspansul!

Eroii piesei au capatat contur radiofonic printr-o interpretare de zile mari, realizata cu o autentica bucurie a jocului!

In distributie: Mircea Albulescu, Constantin Dinulescu, Eugen Cristea, Virginia Mirea, Dan Condurache, Corina Dragomir, Mihai Niculescu, Mircea Cretu, Gheorghe Pufulete.

Regia de studio: Janina Dicu.

Regia muzicala: George Marcu.

Redactor: Domnica Tundrea.

Share
2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge