Bine cu tine

Iata ca de dimineata vad aceasta insemnare si… provocare (intr-un fel) – intrebare de la Diana.

Abia acum apuc sa si raspund insa.

Va invit sa ii cititi postul pentru a vedea de ce acest raspuns. Intrebarea ei era: cum se prepara coktail-ul pentru aratat bine in pielea ta?

Aici insa vin cu unele completari. In primul rand ca e posibil ca pielea ta sa nu fie una de fotomodel nu pentru ca cine stie cat fast-food mananci sau alte asemenea ci pentru ca poate ai avut candva niste probleme de santatate (nu sariti sa va ganditi la grasime ci ganditi-va la cicatrice, semne din nastere, pete rosii mai ales mari si la vedere, poate vergeturi si alte asemenea). Ar trebui sa fii complexata? Evident ca nu. Dar da, pe cat posibil ar fi frumos sa nu le afisezi (vergeturile de exemplu se pot ascunde purtand haine adaptate).

Pentru a arata bine unii merg la sala. Altii au un metabolism bun si arata bine orice ar face si/sau manca. Altii pur si simplu nu sunt interesati sa fie slabi – pot fi medii ca sa zic asa. Nu obezi, dar nici cu coastele la vedere. Si da, aici e vorba si despre barbati si despre femei.

Dincolo insa de ce faci pentru a arata cumva, important e cum te simti in pielea ta. Si ar trebui sa te simti bine. Sa incerci sa te ingrijesti – un pic de machiaj, o haina care ajuta, o coafura speciala, o pereche de ceva nou (incaltaminte etc.), un accesoriu nou pe care sa iti faca placere sa il porti. O persoana care se simte bine in pielea ei are o anumita atitudine si o incredere speciala in fortele proprii.

Apoi mai conteaza si cei din jur. Da, e deosebit de important sa nu ai o mama care sa iti spuna ca nu arati deloc bine – vezi cazurile de prin diverse emisiuni de la TV – dar nici un sot sau prieteni care sa iti scoata ochii pentru un kilogram pus in plus.

Iata asadar ca sunt ingrediente si pentru a arata bine in pielea personala, dar si pentru a te simti asa. Oricum, vorba aceea, pe vremuri erau magazine in care daca erai mandru de pielea ta o puteai arata lumii in diverse feluri – doar, confectionam incaltaminte cu pielea clientului.

Share
3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge