Recomandare de lectura de weekend sau vacanta: Turbion de Robert Charles Wilson

V-am spus ca m-am intors recent dintr-un minunat concediu in Muntii Apuseni. In aceasta vacanta – ca in oricare alta – mi-am luat si carti de citit. Cateva si de diverse genuri. Si mie si sotului meu ne place sa citim.

Anul acesta la Bookfest am luat multe carti – printre care si o punga plina-plina de la Editura Nemira. Si daca tot ne-am luat carti, frumos era sa ne apucam sa le si citim, nu? Printre cele alese de Andrei s-au numarat si 2 de Robert Charles Wilson: Turbion si Axa, continuarea sa.

M-am apucat intr-o dimineata de Turbion. Un pic cat era Andrei in baie pana sa coboram la masa. Si am descoperit ca imi placea modul in care e scris romanul. Am continuat lectura cand am revenit in camera dupa plimbarile din munti. Si-asa incet-incet am lecturat intreg romanul. Si credeti-ma nu e usor sa il lasi din mana.

Un roman SF, da, dar o perspectiva interesanta: intr-o noapte de pe cer dispar toate stelele. Ceva ce dupa un timp a primit numele de Turbion. Apoi s-a spus ca a fost pus acolo de… ipotetici. S-au demarat cercetari, iar concluziile la care s-a ajuns au fost deosebit de interesante. Nu vreau sa va povestesc actiunea pentru ca nu imi place nici cand imi este mie dezvaluita povestea unei carti. Nu vreau sa va rapesc placerea lecturii. Veti remarca si o tehnica interesanta de redare a povestii.

Un alt lucru care mi-a placut a fost ca nu avem de-a face cu o scriere tehnica – desi sunt si astfel de elemente. Este daca doriti o imbinare fericita intre un roman SF si unul “obisnuit”.

Axa este continuarea povestii – va recomand sa o cititi si pe aceasta. Stilul se pastreaza, povestea se incheie, iar prin existenta unor persoane si intr-un roman si in altul si a unui filon ce le strabate Axa se constituie intr-o continuare obligatoriu de lecturat.

Share
21 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge