Intamplari din cafenea – sau Asa nu! din partea personalului

Din pacate nu apuc sa ma vad cu toti cei dragi mie – uneori chiar cu lunile:(. Asa s-a intamplat si cu Alina Popescu (care scrie si PRwave Blog) cu care am reusit sa ma vad in sfarsit azi. Am ales o cafenea aproape de mine – avea si ea drum prin zona – la Piata Muncii (de fapt pe Bulevardul Decebal). Cum Alina a ajuns mai devreme a intrat si a si comandat o ciocolata calda alba.

Eu am venit mai tarziu un pic. Cand ajung in cafenea doar Alina. Nu ca ne deranja sa nu fie aglomeratie :P. Ma asez la masa numai ca desi ma vede chelnerita nu vine la noi la masa – tot alerga in sus si in jos cu telefonul la ureche. Eh, nu era nimic, asa ca astept. Intr-un final (dupa vreo 15 minute) vine cu meniul si imi zice “Scuze, era un telefon important”. Bine, tonul a fost ceva de genul si daca nu ma scuzi te iau si la bataie – dar treaca-mearga, tipa zambea, nu-mi statea mintea la ea :).

Vine apoi sa imi ia comanda. Si zic ca vreau si eu o ciocolata calda.

La care ea intreaba: De care?

Eu zic: tot alba.

Ea: tot alba? Nu vreti din cealalta? Stiti ca e mai buna aia.

Eu: nu pot bea din cealalta.

Pleaca.

La care ne uitam Alina si eu una la alta. Tipa mai trebuie adaugat ca atunci cand a zis ca e mai buna aia s-a uitat oarecum oripilata de ce avea Alina in cana.

Care Alina, dupa cum mi-a spus, a intrebat special daca au ciocolata alba, ea din aceea voia in mod special.

Acum, nu ma intelegeti gresit. Ma bucur cand cineva imi sugereaza ca un produs nue  bun – gen “v-as recomanda mai degraba, mai ales ca sunteti si cu copilul, felul X, carnea de vacuta s-ar putea sa fie putin mai tare” cum i-a zis un tip unei prietene. Dar cum Doamne iarta-ma sa zici si cu sugestia ca al tau client bea o porcarie ca mai bine iei ceva mai bun???

Un pic de training asadar pentru personalul din cafenele n-ar strica.

Aa, sa adaug cat astepti dupa nota? sau sa va dau direct sfatul de a merge sa platiti in drum spre iesire?

Share
5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge