Lege care sa pedepseasca achizitia de “fake”-uri

Ma pregatisem eu de zor sa scriu despre acest subiect vineri, dar faza cu Socaciu a fost prea de tot ca sa nu aman pentru luni subiectul din titlu: lege care sa pedepseasca achizitia de “fake”-uri.

Avem chiar si la noi persoane publice care poarta genti care nu-s de firma, dar au simbolurile firmei X – imitatii, fake-uri.

Da, e trendy sa ai geanta Hermes, Vuitton, Gucci etc. Dar la cat costa, normal ca nu si le permite oricine. Asa ca industria (deseori made in China) falsurilor este in floare.

Nici vanzarile acestor imitatii nu o duc deloc rau.

Ei bine trebuie sa va spun un lucru: legea nu e propusa pentru Romania, ci in State. (Cine stie insa daca, in cazul in care va fi votata, nu va fi preluata si de alte tari).

Trebuie sa marturisesc ca articolul de pe New York Times – de unde am aflat de aceasta propunere legislativa – este extrem de interesant si prezinta chiar experienta unor reporteri care au luat legatura cu o persoana care vinde falsuri. Un material DE CITIT pentru ca oricat l-as rezuma s-ar pierde din farmec si din esenta.

Cum vi se pare insa o asemenea idee – sa fie ilegal sa cumperi fakeuri? Va plac falsurile? Preferati sa purtati un fals – dar de firma – in locul unei genti (din piele sau nu) dar nu copiata, insa adaptata bugetului vostru?

Ce parere aveti despre furt in general – pana la urma despre aceasta e vorba. E ok incurajarea lui cand afaceri au de pierdut?

Share
60 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge