Cat de social esti in social media cu adevarat?

Ca exista spam in social media este un lucru stiut.

Ca exista conturi false, create asadar de alte persoane decat de cele autorizate/detinatoare ale companiei X este iarasi un lucru stiut.

Se pare insa ca astazi sunt din ce in ce mai multe astfel de conturi.

In aceste conditii trebuie sa se aiba in vedere ca o companie – mai ales daca este mare – cu zeci de mii de fani si poate chiar spre 10 000 de urmaritori pe Twitter poate sa fie “urmarita” de multe conturi spam. Cu alte cuvinte s-ar putea sa nu fi chiar atat de “social” precum crezi.

Acest lucru a fost demonstrat intr-un studiu realizat de Impermium ale carui concluzii au fost prezentate recent. Si cum mai toti cei care imi citesc blogul inteleg engleza, redau 2 paragrafe ca in materialul oficial aici:

In looking at more than 90m users and 100m pieces of user-generated content from its client base, which includes Posterous and Bebo, Impermium found that up to 40% of public accounts on social networks it works with are fake accounts set up by spammers and scamsters. Not surprisingly, according to Impermium, the juicier the target, the higher the ‘fake’ figure.

The problem is significant. As detailed by TechCrunch:

Impermium also found that so-called ‘sleeper cells’ of social web abuse are growing fast. One if its customers experienced an attack of 30,000 fraudulent new accounts in one hour. Those accounts then posted 475,000 malicious messages to legitimate community members.

sursa

E drept – si se impune mentionarea acestui fapt – Impermium nu lucreaza cu Twitter si Facebook. Cu toate acestea nu cred ca exista om care sa nu fi zarit macar un cont de Twitter care e doar un spammer, nu cred ca nu s-au vazut o groaza de pagini de Facebook care nu sunt gestionate de cei ale caror numele le poarta (sunt si ale unor persoane publice de la noi, dar si din strainatate 🙂 ).

Mai sunt apoi – indraznesc eu sa adaug – si acele conturi create, care dau add unor conturi pe Twitter sau Like unor pagini pe Facebook dar care nu doar ca nu sunt active, nici nu sunt prezente online. E una macar sa intri si sa citesti actualizarile celor pe care ii urmaresti si e alta sa intri doar ca X sau Y are nevoie de un vot ori sa iti fi facut cont, sa il fi abandonat, dar sa nu il fi sters.

Voi ce parere aveti despre social media si succes?

Share
601 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge