Reclama Amigo 2011 e buna dar proasta

Se da reclama Amigo 2011:

Dupa cum se vede un cuplu de tineri casatoriti – pe mana lui, in secventa cu papagalul, se zareste verigheta.

Pana aici nimic deosebit. Tineri casatoriti sunt multi.

Ce fac si cum se comporta insa acesti tineri.

Pai… el a facut clar niste bani (cumva, de undeva). Ea e genul careia i se cuvine (in general tot). De unde ne dam seama? Ea zice “Auzi, sa nu uiti sa imi lasi si mie bani pentru pantofii aia”. Nu tu te rog, nu nimic de gen. Cam imperativ tonul (dar si cu sugerarea ca el in general uita diverse legate de ea).

El… incearca sa ascunda banii. Cauta solutii – dar se vede ca n-are inca experienta (prea cauta in cateva locuri inainte sa gaseasca ACEL loc). Si-apoi vai, el e atent si ii da ei cafeaua lui. Evident doar pentru ca altfel, daca ea isi facea cafea, ar fi dat peste bani.

Oare mai era insa cafea in cutia in care a pus el banii? Intelegem ca da, dupa cum se infigea ea la cutie.

Hmm… oare vor mai bea acea cafea? (acum cu o groaza de microbi daca ne gandim ca pe bani si tastatura se aduna cei mai multi microbi) De fapt intrebarea e cumva retorica, intrucat ea nu stie ca-s banii acolo si deci nici el n-o sa ii spuna.

Sau poate cutia e goala – si el era un gentleman oferindu-i ei ultima ceasca.

Cert e insa ca ea si el se poarta de parca nu ar fi tineri casatoriti ci de un car de ani. Si nici relatia lor nu e una tocmai buna.

Ea nu zice te rog. Atitudinea lasa de dorit. El ascunde bani. El nu ii face si ei cafea (nu pregatise 2 cani, daca tot era la capitolul cafea – ma rog, aici se poate argumenta ca poate nu stia cand se trezeste ea).

Si aceasta actiune de a ascunde bani este in sine daunatoare.

De ce astfel de actiuni intr-un cuplu? Nu cumva incet-incet se duce increderea?

Ea zicandu-i sa nu uite sa ii lase bani se presupune ca stia ca el are bani – nu intreaba daca are, ci ii cere sa nu uite sa ii lase.

De ce te-ai apuca sa minti in familie ceva legat de bani? N-am inteles asta niciodata. Si vad oameni si de peste 50 de ani avand asemenea secrete, dar si tineri la inceput de drum impreuna in viata.

Si, incet-incet fiecare incepe sa inchida un ochi la ce face celalalt, dar si increderea se duce, incet-incet, pe apa Sambetei. Azi un pic de incredere ca nu au fost bani pentru pantofi, dar apoi suspiciuni legate de ce a facut cu banii, de cati bani face si asa mai departe.

Da, sunt anti acest comportament. La mine in familie nu este de gasit – si eu si Andrei stim exact ce bani are celalalt – chiar si cand apare ceva in plus (o noua suma de la un client, ore suplimentare etc.). Normal ca fiecare isi ia si pentru el diverse, dar nu ne mintim. Nu ascundem si de aceea nu avem motive de a fi suspiciosi unul pe celalalt nici in alte imprejurari.

Da, am vazut ca exista cupluri care se comporta precum cei din reclama – cu alte cuvinte da, reclama este buna in sensul ca este inspirata din realitate. Este insa mai putin buna intrucat promoveaza comportamente deloc de dorit a exista intr-o relatie de cuplu.

Voua cum vi se pare reclama?

 

Share
56 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge