Recomandare sambata: premiera Teatrul Ion Creanga si Teatrul National Radiofonic pentru Copii

Unele lucruri sunt nemuritoare. Este si cazul povestilor lui Creanga care ne-au incantat copilaria si care au bucurat generatii si generatii de copii.

Cei de la Teatrul Ion Creanga au o initiativa minunata pe care ma bucur sa o vad si sa o pot recomanda. Sambata, daca nu aveti program, am eu o propunere pentru voi.

Si pentru ca in comunicatul oficial sunt prezentate foarte frumos si bine informatiile, imi permit sa citez:

Sâmbătă, 7 aprilie 2012, ora 9.00, la Radio România Cultural, Teatrul Naţional Radiofonic pentru Copii, se vor difuza în premieră: „Fata babei şi fata moşului” şi „Capra cu trei iezi” de Ion Creangă. Adaptări radiofonice de Sanda Socoliuc. Regia artistică: Cornel Todea. În distribuţie: Anca Zamfirescu, Cristian Boeriu, Vera Linguraru, Cerasela Constantin, Ioana Ginghină, Claudia Revnic, Iuliana Costiniu, Camelia Andriţă, Ionuţ Antonie, Gabriel Coveşeanu, Alexandrina Halic, Liliana Donici. Regia de studio: Janina Dicu. Regia muzicală: George Marcu. Regia tehnică: Vasile Manta. Producător: Sanda Socoliuc.

Noua producţie a Teatrului Naţional Radiofonic reprezintă doar începutul unui proiect mai amplu, „Poveştile lui Ion Creangă interpretate de actorii Teatrului Ion Creangă”. Proiectul este dedicat împlinirii a 175 de ani de la naşterea povestitorului humuleştean şi se realizează în parteneriat de Redacţia Teatru, Radio România Cultural şi Teatrul Ion Creangă din Bucureşti.

Luni, 2 aprilie, ora 10.00, în Ziua Mondială a Cărţii pentru Copii, la sala Rapsodia a Teatrului Ion Creangă (str. Lipscani, nr. 53) a fost lansat CD-ul cuprinzând primele 3 scenarii înregistrate la Radio România în interpretarea actorilor Teatrului Ion Creangă, regia Cornel Todea. Este vorba despre „Capra cu trei iezi”, „Fata babei şi fata moşului” şi „Punguţa cu doi bani”, adaptări radiofonice de Sanda Socoliuc.

Eu am ascultat mult radio cand eram mica, iar teatrul radiofonic imi placea teribil, pentru copii si nu numai. E drept, de mult timp nu mai ascult asa des pe cat mi-as dori radio, insa am auzit aproape o piesa chiar spre final de 2011 in masina 🙂 E timpul sa revin la a asculta radio. Cat despre lansarea de fata asa cum spuneam v-o recomand cu drag!

Share
47 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge