Va doriti un copil care sa doarma singur si bine? Iata ce puteti face

Orice cuplu isi doreste sa aiba un copil (sau copii, dupa caz) care sa doarma noptile, intreaga noapte, si care sa adoarma singur, de preferat nu la 3 dimineata, nu cu urlete si nici doar in brate.

Pentru unele mame, acesta este doar un vis, ceva ce pare ca nu se va intampla niciodata.

Unele persoane pun modul in care adoarme copilul strict pe seama lui. Asa e copilul, spun. Al meu a fost cuminte si a dormit de la inceput mult si bine si singur. Evident, altele spun tot ca asa e copilul, doar ca al lor nu a adormit deloc usor si s-a zvarcolit adesea noaptea si s-a trezit si atunci cand nu a fost bolnav.

Se pare insa ca exista niste sfaturi care este bine sa fie urmate pentru un somn linistit si pentru a invata copiii sa adoarma singuri si sa doarma  la ei in pat. Si asta pentru ca asa cum a remarcat si un studiu recent efectuat pe 1000 de mame, oboseala este lucrul de care se plang cel mai mult.

Asadar:

  • copiii pot fi invatati sa doarma noptile utilizand scutece si un zgomot difuz, dar constant, nu radio insa pe parcursul “puilor de somn” si noptilor;
  • chiar daca va adormiti copilul in brate, lucru minunat si placut si pentru parinti si pentru copil, el trebuie sa fie constient timp de 5-10 secunde cand e pus in pat exact de acest lucru: ca este asezat la el in pat.

Aceste sfaturi sunt prezentate in acest articol si intr-o carte pentru parinti la care se face referire.

Copiii, din ce am constatat la al meu si la ai prietenelor mele, dorm mult mai bine noaptea daca au parte de o portie buna de joaca inainte, daca ies la aer curat. In timpul zilei ii puteti lua la plimbare cu caruciorul sau masina. Cand sunt mici se mai pot utiliza carusele muzicale pentru a-i adormi, ulterior leganatul in brate ajuta.

Voi ce tehnici ati utilizat sau folositi acum pentru a va adormi copiii? Adoarme copilul vostru imediat, sau e nevoie de munca de convingere?

Adoarme si sta singur la el in pat sau aveti probleme in acest sens?

Ce sfaturi ati avea pentru alte mame?

Share
2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge