Balcaniada – de vara si de toamna sau idei de vacanta

Am aflat pe la mijlocul lunii de un proiect foarte interesant. Am vrut sa il prezint mai repede insa din pacate nu am putut. Timpul nu este pierdut, asa ca astazi am ales sa va spun cateva cuvinte despre Balcaniada, o idee care urmeaza a se transforma in realitate curand.

Locuri frumoase sunt peste tot in lume si, in final, conteaza doar cat de mult doresti tu, ca turist, sa le descoperi. Numai ca nu ai mereu timp sa cauti si sa te documentezi si nici sa mergi peste tot pentru a trece tu pe raboj locuri de vazut. Iata de ce proiecte in care se fac tururi tocmai pentru a evidentia ce merita vazut, unde sa stai, unde sa mananci sau sa ai parte de degustari de vin ori unde sa incerci diverse sporturi vor avea mereu succes si sunt interesante.

Un astfel de proiect este si Balcaniada care are doua editii – una acum de vara si una de toamna. Dupa cum usor isi poate da seama oricine calatoriile nu sunt peste multe mari si tari ci aici, relativ aproape de noi. Adica in locuri accesibile.

Doru Panaitescu si fratele lui Mircea au vizitat deja 90% dintre punctele incluse pe traseu, iar alaturi de ei mai sunt doua persoane care vor povesti ce e de vazut si pe unde. Asa cum spuneam, traseele au fost deja stabilite – pentru ca da, sunt doua editii dar sunt trasee complet distincte. La editia din toamna va mai merge cineva alaturi de initiatori – care sunt conditiile se va afla insa mai tarziu de pe blogul lui Doru unde va invit sa aflati acum informatii despre proiect, despre aceasta editie si despre ceilalti participanti.

Sigur ca un asemenea tur nu iti permite sa vezi tot ce e de vazut si sa te bucuri de fiecare loc in parte. Le vezi oarecum pe fuga. Dar ideea Balcaniadei este una frumoasa tocmai pentru ca vor rezulta multe materiale de unde poate alti oameni, cand isi vor planifica vacante in aceasta zona, vor gasi surse de inspiratie si idei pentru concedii si excursii. Un proiect asadar de urmarit cu atentie!

Eu recunosc ca sunt genul de om care prefera asemenea vacante in care vezi locuri frumoase si vizitezi mult. Da, nu am mers pana acum in nimic all-inclusive si doar plaja. Prefer sa descopar, sa vizitez, sa ma bucur de aer, sa vad oamenii si sa merg dincolo de punctele “clasice” turistice. Sigur, nu e usor si la fel de clar ca mi-am dorit – de exemplu in Viena – sa vad si tot ce e foarte cunoscut (desi dupa 2 vizite acolo dintre care un concediu dedicat tot nu pot zice ca am vazut orasul ci doar ca mai am multe de descoperit!). Unele lucruri le-am vazut pentru ca am avut noroc sa gasesc informatii online sau in diverse ghiduri – pe altele le-am descoperit acolo. Daca Balcaniada va aduce asemenea idei – si de locuri cunoscute dar si de trasee sau puncte turistice deosebite din multe puncte de vedere – atunci nu poate fi decat un succes!

Eu le urez mult succes baietilor si abia astept sa vad materialele lor din calatorie!

Share
24 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge