Muzica si miscare pentru copiii intre 2 si 6 ani la Muzeul National “George Enescu” – programe gratuite

Este vara. Vacanta a venit si e vremea pentru o pauza. Cateva zile pot fi petrecute in mod interesant, placut si inedit de catre cei mici la Muzeul National „George Enescu” de pe Calea Victoriei, nr. 141, Bucuresti unde Asociatia De dragul artei in parteneriat cu Muzeul a lansat proiectul Muza.Muzica.Muzeu.

Ma bucur ca am aflat de aceasta minunata initiativa si m-am gandit sa v-o recomand si voua, mai ales ca accesul este gratuit, trebuie doar sa va inscrieti pe e-mail.

Si cum materialele de prezentare oficiala sunt foarte bine realizate, imi permit sa citez:

Prin proiectul Muză. Muzică. Muzeu, Asociaţia, în parteneriat cu Muzeul, propune desfăşurarea unor programe de educaţie creativă unice pentru piaţa culturală românească. Punctul de pornire îl constituie clădirea şi expoziţia muzeului, iar modelul educativ constă în stimularea copiilor de a traduce aceste obiecte în muzică şi mişcare. Totul are loc sub îndrumarea specialiştilor în educaţie muzeală şi dans creativ şi cu ajutorul instrumentiştilor care vor cânta şi încânta audienţa cu fragmente din lucrări cunoscute ale universului enescian.
Sunt propuse mai multe tipuri de stimuli atent selectionaţi: obiectele prezentate în cadrul muzeului, elementele decorative ale clădirii, muzica şi instrumentele, mişcările şi dansul. Programele constau într-o vizită interactivă în muzeu şi un atelier de mişcare şi muzică, iar soluţiile propuse au pornit de la vizite pilot care au urmărit reacţiile copiilor asupra temelor şi obiectelor prezentate.

Întreaga abordare educativă va avea drept principală miză creativitatea; prin îmbinarea mai multor arte în cadrul aceluiaşi program se urmăreşte absorbţia naturală a practicilor şi valorilor de către copiii mici care, în viitor, vor aborda cultura într-o manieră firească, accesibilă şi atractivă.
Arhitectura Palatului Cantacuzino care găzduieşte muzeul, grădina cu spaţiu generos de joacă, exponatele cu povestiri aparte şi instrumentele muzicale… toate aşteaptă copiii spre o prietenie naturală între aceştia şi sunete, ritmuri, dans, culoare.

Tema 1: „Pe-un picior de-arcuş, la un pian jucăuş” – program pentru copiii de 2-3 ani şi    4-6 ani
Dansul, muzica şi mişcarea sunt bucuriile celor mici. Dar ce se întâmplă când intră în joc eşarfe colorate, intrumente şi papioane dichisite? Iese la iveală un exerciţiu de creativitate pentru adulţi şi copii, în care vor învăţa, împreună, care sunt atracţiile muzeului şi bucuria lucrurilor mici, dar valoroase.
Tema 2: „Domnul Do şi Domnişoara La” – program pentru copiii de 2-3 ani şi 4-6 ani
Domnului Do îi plac tablourile şi colecţionează diplome, fotografii şi tot felul de obiecte pe care le veţi descoperi împreună cu organizatorii. Domnişoara La este foarte elegantă şi draguţă, ea semănând mult cu Măruca Cantacuzino, soţia lui George Enescu,  una dintre cele mai elegante doamne ale vremurilor de altădată. Activitatea se încheie cu organizarea unei mici orchestre, iar dacă este cald şi frumos, Domnul Do şi Domnişoara La vă vor invita să explorați grădina “sonoră” din spatele palatului.

Luna Iulie
•    Sâmbătă,  7 iulie, ora 10.30 – „Pe-un picior de-arcuş, la un pian jucăuş” – program pentru copiii de 2-3 ani;
•    Duminică, 8 iulie, ora 10.30 – „Pe-un picior de-arcuş, la un pian jucăuş” – program pentru copiii de 4-6 ani;
•     Sâmbătă 14 iulie, ora 10.30 – „Domnul Do şi Domnişoara La” – program pentru copiii de 4-6 ani
•    Duminică, 15 iulie, ora 10.30 – „Domnul Do şi Domnişoara La” – program pentru copiii de 2-3 ani
•    Sămbătă, 21-22 iulie, ora 10.30 – „Domnul Do şi Domnişoara La” – program pentru copiii de 2-3 ani
•    Duminică, 22 iulie, ora 10.30 – „Domnul Do şi Domnişoara La” – program pentru copiii de 4-6 ani
•    Sâmbătă, 28 iulie, ora 10.30  – „Domnul Do şi Domnişoara La” – program pentru copiii de 4-6 ani
•    Duminică, 29 iulie, ora 10.30  – „Domnul Do şi Domnişoara La” – program pentru copiii de 2-3 ani

Programele vor fi reluate începând cu luna septembrie.

Înscrieri:
Programările sunt obligatorii şi se fac numai în săptămâna programului, de luni până vineri, la         e-mail: dorothea@dedragulartei.ro (este necesară precizarea datei, numele şi vârsta copilului) sau la tel. 0747 027 353.

Al meu Eric e inca prea mic – dar sper sa fie asemenea evenimente si anul urmator pentru a-l putea duce si pe el. Intre timp va urez voua distractie placuta cu cei mici la muzeu!

Share
One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge