Google+: succes sau nu? Nou studiu arata ca e reteaua nr. 2 in lume

Modul in care sunt adoptate retelele sociale difera de la o tara la alta. Daca tinem cont si de restrictii impuse de unele state, atunci nu este de mirare ca in anumite tari mai mult succes au retelele locale. Dar Google+ a fost si este un caz aparte.

Este o retea creata de un colos al Internetului. Google este un nume si, fie ca este criticat sau iubit, lasa o amprenta foarte mare asupra a ceea ce inseamna online.

Inca de la lansare Google+ a dat nastere la pareri contradictorii. In timp ce unii spuneau ca le place si au adoptat reteaua imediat, inchizandu-si chiar conturi de pe alte retele, sau alegand sa nu se mai ocupe de acelea, altii se tin si astazi cu scepticism departe de Google+.

Sigur, Facebook avea si are deja avantajul de a fi o retea care s-a dezvoltat, unde sunt deja multi prieteni si rude.

Google+ a fost inclusa chiar si intr-o lista de retele sociale care au esuat. Iata aici infographicul.

Unele marci sunt prezente, altele nu au inca o prezenta in aceasta retea, mai ales daca tinem cont ca a avea un cont intr-o retea sociala implica buget, munca, continut mereu prezentat, interactiune.

Dincolo insa de parerile negative, iata ca datele culese in ultimul trimestru al lui 2012 arata un lucru interesant: Google+ este reteaua nr. 2 in lume, dupa Facebook.

Alte informatii interesante din materialul celor de la GlobalWebIndex (de unde am luat si graficul de mai sus) arata ca Facebook lupta acum cu “Facebook Fatigue” dar si ca retelele locale sunt in declin. Nu uitati ca v-am prezentat recent si “World Map of Social Networks” (realizata bi-anual) care evidentia suprematia Facebook (lider in 127 tari). Gasiti materialul aici.

Revenind la Google+ putem spune ca aceasta retea, careia i se aduc constant noi optiuni si care cu siguranta va incepe sa aiba si reclame si alte elemente care acum ii lipsesc (prin comparatie cu Facebook dar si pentru a se diferentia), nu si-a spus inca ultimul cuvant.

Voi folositi Google+?

Daca da, va invit sa ne conectam: contul meu, pagina PRwave, pagina Travel – Moments in Time va asteapta 😉

Share
One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge