Aveti “smiling depression” (o “depresie zambitoare”)?

“Happy face makes happy people” – cu alte cuvinte, ar trebui sa purtam o masca vesela in societate: oamenii tristi isi ascund depresia sub un zambet, in spatele unei masti de fericire. O fericire aparenta, desigur.

De cate ori v-ati simtit mai putin bine, dar ceilalti nu au stiut pentru ca nu le-ati dat niciun motiv sa creada ca nu va e bine? De cate ori ati zambit pentru ca altii sa nu va sondeze si sa afle problemele voastre?

smile

“Smiling depression” – “depresia zambitoare” nu este deloc de neglijat. Ea se manifesta la oamenii care sufera dar nu vor sa recunoasca acest lucru.

Care-i legatura acestui tip de depresie cu marketingul? Ei bine, oameni din diverse zone pot ajunge sa sufere de acest tip de depresie. Este si cazul citat mai demult de Daily Mail al lui Alison Cowan, o tanara de 26 de ani care parea a fi o femeie de succes, dar care, in fapt, avea mari probleme: ajungea casa tarziu, plangea mult inainte sa adoarma (lucru care uneori se intampla la 4 dimineata), muncea foarte mult.

Intr-un final, Alison a decis sa ii spuna sefului ei cum stau lucrurile. Rezultatul? Acesta i-a dat de inteles ca depresia nu este tocmai in ton cu fisa postului si ca ar face mai bine daca s-ar retrage mentionand ca ar suferi de un virus. Pentru Alison a urmat o perioada in care a fost la o clinica de psihiatrie – o perioada de transformare, dupa cum mentioneaza ea.

Iata asadar ca uneori diferenta intre aparenta, intre imaginea pe care le-o transmiti celorlalti si esenta, ceea ce se intampla in interior, este foarte mare, iar problemele este bine sa nu fie niciodata ignorate.

Un alt articol mentioneaza faptul ca suntem conditionati sa ne proiectam in cadrul conturilor de social media doar partile bune, ceea ce este frumos, de succes, deosebit.

Ceea ce fac ceilalti ne influenteaza, desigur, iar uneori suntem stresati/sub presiune – aceea de a oferi cele mai bune insemnari, cele mai reusite fotografii si asa mai departe. Sigur ca fiecare persoana este construita intr-un anume fel si ca oamenii sunt mai puternici sau mai influentabili, insa este clar ca “depresia zambitoare” poate sa isi faca usor aparitia in cadrul retelelor de socializare.

Share
One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge