Filmul Hai sa fim politisti

Am fost ieri la proiectia filmului „Hai sa fim politisti” la invitatia Cinema City. Amuzant e ca acum doua zile, cand eram la „The Purge”, am vazut ce alte filme mai erau anuntate si cand am vazut actorii din „Let’s be cops” ma gandeam ca mi-ar placea sa il revad pe Andy Garcia. Si… apoi am primit invitatia.

Acum, premisa era una care putea duce la un film intr-adevar de comedie: doi barbati, la 30 de ani, nu au ajuns deloc sa aiba succes in Los Angeles. La o reuniune cu fostii colegi descopera ca toti ceilalti aveau cariere de succes pe cand ei, ei bine, ati inteles voi. La acea petrecere se duc costumati in politisti (era de fapt o petrecere cu altfel de costume, dar asta-i alta poveste). Plecand ei dezamagiti de la petrecere, pe strada sunt luati drept politisti adevarati. Asta inseamna ca erau ascultati, impuneau respect si chiar ca erau vazuti cu interes de reprezentantele sexului frumos.

hai sa fim politisti

O domnisoara pe care unul dintre cei doi falsi politisti o placea lucra ca ospatarita intr-un restaurant. Acesta era situat intr-un cartier in care legea nu avea nicio putere in fata „maharului” local care devenea partener in toate firmele pe care le voia si apoi le folosea pentru a spala bani.

Prima oara, cei doi falsi politisti se impun in fata raufacatorilor, dar apoi lucrurile se schimba.

In paralel insa, isi dau seama (cel putin unul dintre ei) ce greseala imensa fac prefacandu-se a fi politisti. Cu toate acestea, cei doi par a fi singurii care ar putea ajuta la prinderea personajului negativ ìn cauza.

Evident, fiind o comedie, exista tot soiul de situatii care mai de care mai traznite. Si aici vine precizarea esentiala: filmul este o comedie – in sala se radea – insa, pentru ca sa va placa trebuie sa nu cautati musai un umor veridic, fin. Sunt cateva momente de umor de limbaj, insa cele mai multe sunt de umor de situatie. Iar situatiile, ei bine, situatiile sunt adesea cam neverosimile. Cum spuneam insa, in sala erau multi cei care se amuzau, asa ca este clar ca acest film poate fi o sursa de deconectare.

Share

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge