Farmacie deschisa fara medicamente la Carrefour Vulcan

Fusesem invitata sa particip la deschiderea oficiala a Carrefour Vulcan. Da, stiu, deschiderea a avut loc acum cateva saptamani, dar nu am apucat sa scriu pana acum. Ideea e ca, dat fiind programul pe care il aveam, nu am putut ajunge la deschidere insa, in weekend, am vrut sa merg sa vad si eu cum arata. Cum aveam nevoie sa luam ceva de la o farmacie si, in mod logic, in cadrul Carrefour ar fi trebuit sa fie una, si cum eram in zona am zis sa profitam de ocazie si sa vedem si noi cum arata noul hypermarket.

Am ajuns acolo si, in primul rand, am remarcat aglomeratia. Oarecum de asteptat insa: Carrefour Vulcan era nou deschis, lumea era curioasa – pana la urma si eu eram acolo oarecum din acelasi motiv. Am gasit loc de parcare (gaseam mai usor daca unii nu ar parca pe doua locuri) si am remarcat, in primul rand, numarul de magazine ale unor marci cunoscute prezente aici: H&M, C&A, Noriel bebe, Animax, DM etc.

Ne-am dat jos din masina si am intrat in Carrefour. Nu am intrat in hypermarket – cum era firesc, apropiindu-se inceputul scolii, erau multe oferte si erau si cumparatori, lucru bun pentru magazin. Noi insa chiar nu aveam nevoie de ceva anume, nu veniseram la cumparaturi.

Am gasit o farmacie. Era amenajata cu tot felul de produse pe rafturile expuse – diverse produse de ingrijire. In fata noastra un domn a ajuns la casa, a intrebat ceva si a iesit imediat. Apoi am ajuns noi si am intrebat despre medicamentul pe care il cautam. In acel moment, una dintre cele trei vanzatoare ne-a spus ca nu au medicamente.

Da, ati citit corect: au deschis farmacia FARA a avea vreun medicament.
OK, inteleg: mare inaugurare, mare si ca atare trebuie sa fim si noi prezenti. Dar poate, daca tot s-a deschis fara medicamente, merita un anunt undeva. Sau, poate, pur si simplu amanarea deschiderii oficiale cateva zile. In fond, mai sunt magazine in cadrul „complexului” care nu au deschis inca. DM de exemplu, nu avea nici pana pe 22 septembrie deschis.

farmacist farmacie

farmacie, imagine de pe Shutterstock

Din punct de vedere al consumatorului, sa fie inchis pur si simplu era mai dezirabil decat deschis si cu o jena in ochii vanzatoarelor, amabile de altfel, de fiecare data cand le spuneau clientilor care doreau medicamente ca nu au. Nu ca nu au un anume medicament, ci ca nu au niciun medicament.

Inteleg ratiunile de marketing – deschiderea farmaciei din momentul deschiderii Carrefour Vulcan, dar, din perspectiva clientului, nu inteleg aceasta deschidere fara obiectele cele mai importante care se comercializeaza intr-un asemenea loc. Dimpotriva, gasesc mai dezamagitor sa fie deschis si sa nu aiba niciun medicament decat sa vad ca este in amenajare (cum am zis deja ca era cazul unor alte magazine, exemplu DM).  Sigur, nu o sa merg atat de departe incat sa zic ca nu o sa mai intru intr-o farmacie Sensiblu din cauza acestui marketing mai putin inspirat pentru punctul din Carrefour Vulcan, insa tot nu cred ca a fost cea mai buna idee, iar fetele celor care plecau de acolo dezamagiti spuneau acelasi lucru.

Share
One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge