Carti cu Zaharia Zanzibon, greseli si o idee de cadou de Mos Nicolae

Sambata cei mici asteapta cadouri in ghetute. Si, adevarul e ca nimic nu e mai frumos decat sa vezi bucuria sincera din ochii lor cand vad cadourile supriza. La mine in familie, Mos Nicolae aducea dulciuri si fructe, cadoul consistent fiind cel de Craciun. Sigur, la fiecare dupa posibilitati, asa cum de altfel se intampla si in zilele noastre.

Pentru Eric incerc sa combin cadourile astfel incat sa fie si ceva ce isi doreste el – jucarii de obicei – si ceva educativ. O idee foarte buna de cadou pentru cei mici, in opinia mea, este seria de carti cu Zaharia Zanzibon, carti in care copiii trebuie sa gaseasca sute de greseli! Sunt carti “de cautare”, care stimuleaza atentia si concentrarea.

Zaharia Zanzibon si vinerea neagra

Exista si o poveste in fiecare volum, dar sigur ca dureaza ceva pana o afla copiii tot cautand greselile. La final exista si solutiile.

Cartile sunt publicate in format A4, color – dar atentie ca nu sunt cartonate, asa ca daca le oferiti unui copil in dar trebuie sa fie unul obisnuit cu cartile (sa nu traga imediat de pagini sa le strice/indoaie foarte rau).

Zaharia_Zanzibon In cautarea duhului poznas

Cand le-am luat prima oara in mana (alaturi de alte carti, pentru mine si cateva si pentru Eric), s-a oprit la acestea. E drept, el e mai mic si inca nu este obisnuit cu ceva atat de complex. Noi am descoperit si povestile destul de repede, dar a gasit singur cateva greseli, iar apoi am gasit impreuna multe citind si recitind cartile.

Au aparut pana acum la Editura Galaxia Copiilor, parte din Grupul Editorial ALL, doua carti in serie: Zaharia Zanzibon – volumul 1: Vinerea neagra (vrajitorul isi pierde bagheta magica si totul este vrajit – de aici si seria de greseli de… vanat) si Zaharia Zanzibon – volumul 2: In cautarea duhului poznas (un duh evadase din lampa lui si, bineinteles, facuse multe prostioare).

Cum ziceam, o idee buna de carti pentru cei mici pe post de cadou de Mos Nicolae (si nu numai!).

Share

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge