Cum este telefonul LG G3

Am avut, pentru cateva zile, posibilitatea de a testa smartphone-ul LG G3. Trebuie sa spun ca a fost pentru prima oara cand am avut in mana un telefon LG, indiferent de model). Recunosc ca imi dorisem sa vad si alte telefoane decat cele de la producatorul cu care sunt familiarizata (si care imi place acum, Samsung).

LG G3 a fost interesant din multe puncte de vedere si o sa va descriu mai jos experienta.

In primul rand, pentru cineva obisnuit cu telefoane cu butoane pe lateral, o sa observati ca LG G3 are un buton in spate cu alte doua pentru volum – ca in imaginea de mai jos.

LG G3 White spate
LG G3 White spate

De acolo se deschide telefonul, de acolo se (de)blocheaza ecranul (ca fapt divers, cand blocati ecranul o sa va aduceti aminte de televizoarele de pe vremuri care inchideau imaginea cu o linie pe mijloc 🙂 ).

Pe ecranul de dimensiuni generoase o sa remarcati, in partea de jos, existenta a trei iconite similare tabletelor – cu optiuni pentru “inapoi”, “acasa” si “lista aplicatiilor”. Va alegeti inca din setarile telefonului daca doriti ca butoanele sa apara pe fundal alb sau pe negru si aveti si cate doua variante de ordonare a lor, dupa preferintele voastre. Evident, puteti oricand schimba modul in care arata – insa aceste iconite care tin loc de butoane pentru telefon sunt extrem de folositoare in utilizarea dispozitivului. Mi-a placut ideea de a le gasi aici – mai ales ca telefonul are doar butonul de pe spate de care aminteam mai sus. In plus, ecranul fiind mare, nu simti ca “pierzi” din spatiu.

LG G3 White
LG G3 White

Fata de modelele Samsung Galaxy pe care le-am avut recent (Alpha si Note 4), mi s-a parut ca ecranul este mai putin luminos (chiar setand maximul  de luminozitate). Sigur, nu toti vor ecrane extrem de luminoase – dar oricand poti da mai putina lumina, mai greu sa adaugi insa cand nu mai ai. E posibil sa fie insa doar o impresie, eu insa asa am simtit.

Camera este una in mod cert una buna, tocmai ca este un telefon nou. Am facut insa niste poze prin oras – la un targ de Craciun (va povestesc maine despre el aici, pe blog) si catorva lumini din Bucuresti – dar parca mi-ar fi placut sa fie o camera mai performanta – desi setam locul unde sa focalizeze si statea masina pe loc – sau eu, cand am facut poze de pe strada – nu intotdeauna focaliza unde doream, asa ca unele au iesit… mai putin bine (precum ies cu telefonul meu actual, Samsung Galaxy SII). Mi s-a parut ca la Note 4 si Alpha functia de stabilizare imagine e un pic mai buna – dar, din nou, vorbim despre impresii personale.

brad

Sigur ca telefonul ofera posibilitatea de a realiza fotografii HDR, panorama, in mod dual – dar, cum ziceam, mi s-a parut ca dispozitivele Samsung testate au o camera mai buna. Acum insa, sincer vorbind, depinde mult si ce doriti sa faceti cu telefonul, ca doar nu e camera foto profesionista. Pentru cineva care isi doreste sa calatoreasca mult si sa faca fotografii insa, este important sa aiba o camera buna si clar va compara si acest aspect.

Cum spuneam, ecranul este unul generos – se pot lua notite de pilda – dar, tocmai pentru ca e un telefon pentru oamenii care au nevoie de multe aplicatii in deplasarile lor (fie ca-s calatori, fie ca-s oameni de afaceri), lipsa unui stylus se simte – adesea un asemenea “creion” poate ajuta mult. Sigur, se poate cumpara unul separat, e undeva la 20 de lei (am vazut la Media Galaxy) dar telefonul nu are un loc anume prevazut ca suport pentru el, asa ca veti avea o grija in plus. Spun aceasta prin comparatie cu telefonul Samsung Galaxy Note 4, care are S Pen inclus, inclusiv cu functii speciale si detectare din aer (am povestit la momentul acela despre el).

Este evident ca telefonul este unul care poate fi utilizat si fara – am vazut ca nici iPhone 6 nu are stylus, de pilda, desi e mare (ca mica paranteza, trebuia sa testez si acest telefon, in paralel cu LG-ul, dar iPhone-ul este singurul telefon care nu porneste fara SIM, ori eu nu am sim nano si nici nu am avut cand sa ajung sa iau unul special pentru telefon – mai ales ca toate modelele de telefoane testate pana acum au avut nevoie de cartela nano, nu am niciuna in casa, insa TOATE au mers si fara cartela).

Revening la LG G3, telefonul este unul foarte util celor care au de scris mult – celor ce lucreaza in comunicare, celor care vor sa stea mult in cadrul retelelor sociale, calatorilor etc. Pare mai degraba un telefon pentru barbati – ecranul mare – dar, credeti-ma, fara a avea maini de pianist, pot sa va spun ca se foloseste usor de orice persoana. Este comod.

Tot prin comparatie cu Samsung-uri le noi, pot sa va spun ca nu aveti, evident, partea de aplicatii de “sanatate” – S Health – cu masurare puls si restul amintite in postarile despre acele telefoane. Acum insa depinde si daca ati folosi cu adevarat acea aplicatie, cu tot ce ofera (de la pedometru la masurarea numarului de calorii pentru diete si luarea pulsului, masurarea nivelului de stres etc.) in mod constant, sau doar de 2-3 ori pentru ca e ceva inedit, deosebit. Mentionez ca telefonul mi-a fost oferit spre testare de Quickmobile.ro.

La nivel de aplicatii, pe LG G3 puteti instala ce doriti din cadrul Android market. In plus, cei de la LG ofera tot felul de bonusuri, chiar ieri am vazut ca ofereau o sumedenie de teme gratuite pentru dispozitivele clientilor lor.

Cum spuneam, LG G3 este un telefon interesant si cu siguranta de luat in calcul atunci cand va luati un smartphone. Intotdeauna conteaza ce marca preferati, ce functii aveti nevoie sa aiba telefonul, ce doriti sa faceti cu respectivul dispozitiv. Evident, cel mai probabil va conta si pretul :).

Ca sa vedeti telefonul LG G3 in actiune, iata si materialul video oficial:

Share

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge