Gunoi la usa, varianta celor care stau la casa

Am vazut nenumarate persoane care au scris – pe bloguri, in cadrul profilurilor lor de pe diverse retele sociale – despre cei care isi scot punga de gunoi la usa, in loc sa o arunce la gunoi. Din pacate, am si avut parte de asemenea vecin – noi stateam la parter, la garsoniera, bloc de 4 etaje. Noi ne duceam mereu – si alti 2 vecini – gunoiul unde trebuie, al treilea, cel care era fix usa in usa cu noi, dar el la apartament de 3 camere, il scotea la usa.

Da, i-am zis. Da, el (domnul, un om cu bun simt, singurul din familie – singurul care saluta, nevasta nu, copilul student nu) a zis ca nu se mai repeta. Dupa cateva zile, iar era gunoi la usa si, din pacate, tot el raspundea la usa si isi prezenta, iar, scuze pentru nevasta. Iar promisiuni, iar gunoi – intelegi lantul.

Lasand insa experienta personala la o parte, azi am zis ca merita sa va prezint varianta “gunoi la usa cand stai la curte”. Da, exista.

pubela

 

pubela, imagine de pe Shutterstock

La curte, dupa cum e logic, gunoiul e pus in pubele. Care pubele sunt golite, o data pe saptamana, de gunoieri.

Fiecare isi tine pubela unde poate – in curte, in garaj, depinde. Sigur ca nu duci gunoiul in casa cu tine, dar multi incearca sa faca in asa fel incat pubela lor sa… nu le sara in ochi vecinilor.

Altii insa… ei bine, altii prefera chiar si pe acest frig, si pe ploaie, si pe soare sa lase pubelele la poarta, iar cand au gunoi de aruncat sa iasa pana in strada sa il arunce.

Dar NU la poarta lor, ci alaturi, in fata zidului vecinilor.

Pentru cei care stau fix in fata celor care lasa pubelele afara e ca la bloc: primul lucru pe care il vezi pe geam (ca, deh, e casa) sau cand iesi din casa, in curte, sau cand iesi din curte este… pubela vecinului. Dupa caz, pubelele vecinului.

Am vazut cateva asemenea cazuri si nu momente izolate (poti sa lipsesti cateva zile, poti fi bolnav etc., dar cand se intampla luni de zile constant…).

Ca la bloc, poti sa il rogi pe vecinul in cauza sa isi tina pubelele in casa. Si le tine, o saptamana. Pana la urmatoarea data cand trebuie sa le goleasca gunoierii si cand sunt, iar, “uitate” afara.

Evident, cand sunt umplute prea mult, mai zboara cate-un ambalaj pe strada sau in alte curti. 😀

Si, la fel de evident: oamenii sunt aceiasi: si la casa, si la bloc. Cu bun simt, au ba, cu respect pentru ceilalti, au ba.

Share

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge