Judecam dupa imagine, dar aceasta este inselatoare

O persoana imbracata saracacios, cu o atitudine de om simplu este apreciata/vazuta intr-un fel, in timp ce o persoana cu un Porsche si haine de firma in alt fel. Nimic nou.

Oamenii ii apreciaza/judeca adesea pe ceilalti pornind de la imagine. Se analizeaza hainele, accesoriile, cum isi tine persoana poseta sau geanta, ce masina are (sau daca merge cu taxi versus transport in comun) etc. Haina face pe om.

Totusi, avem indemnul “nu judeca o carte dupa coperta”. Dar ce este coperta? Nu cumva haina cartii? Si da, ea poate fi inselatoare (carti bune pot avea coperte neinspirate sau invers), asa ca indemnul este unul foarte bun. Dar de ce aceasta dualitate? De ce sa judecam oamenii dupa aparente dar, de exemplu, cartile nu?

femeie - retus

femeie – imagine retusata, fotografie de pe Shutterstock

Aproape tot se bazeaza astazi pe imagine. La interviu se iau anumite haine si accesorii. La o prima intalnire se schimba o sumedenie de haine tocmai pentru a alege varianta ideala pentru a crea o impresie de neuitat. La evenimente la fel – si asa mai departe.

Dincolo de aceste aspecte intervin si consilierii – si, vorba aceea, si eu am tinut pregatiri in vederea aparitiilor publice asa ca stiu o multime de recomandari, si am o sumedenie de sfaturi din experienta personala.

Aceeasi persoana poate fi atractiva sau comuna – cu o schimbare de doar cateva momente. Daca nu ma credeti, va invit sa urmariti materialul din cadrul Ted Conferences de mai jos. Si va invit sa il urmariti cu atentie, de la inceput pana la final. Sunt cateva idei care merita retinute (de la inceput si de la final) chiar daca nu este musai o prezentare care sa ne dea pe spate.

Imaginea nu ar trebui sa fie totul atunci cand ne facem o impresie despre ceilalti, dar cati sunt dispusi sa mearga mai departe si sa fie atenti la micile detalii? E mai usor sa te lasi convins de aparente chiar daca stii ca ele sunt sau pot fi inselatoare?

Share

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge