Aplicatia gratuita cu care vezi si controlezi ce faci pe smartphone

Smartphone-urile (telefoanele inteligente) au ajuns sa fie folosite de foarte multi oameni. Faptul ca exista o sumedenie de aplicatii – jocuri, aplicatii educative, aplicatii care ne ajuta in viata de zi cu zi (meditatie, de pilda), aplicatii care ne ajuta sa ne desfasuram activitatea in diverse domenii, aplicatii care ne ajuta sa aflam vremea, sa facem plati online s.a.m.d. – face si ca telefoanele sa fie utilizate mult si foarte mult. Exista insa o aplicatie pe care am folosit-o recent care va arata cat timp folositi smartphone-ul pe zi si ce aplicatii utilizati si cat timp le alocati. Mai mult, va ofera posibilitatea de a va „impune” limite.

Aplicatia in cauza se numeste Quality Time este gratuita (eu am folosit-o pe un telefon cu Android) si am descoperit-o prin intermediul unui articol.

smartphone utilizare

smartphone – utilizare, imagine de pe Shutterstock

Aplicatia va ofera statistici, puteti vedea activitatea pe zile sau saptamani, vedeti detaliile pentru fiecare aplicatie in parte – lucru de ajutor. In plus, pentru fiecare aplicatie puteti seta o perioada maxima pe care doriti sa i-o alocati pe zi – de pilda, sa folositi aplicatia de Facebook maxim o ora. Cand atingeti limita de timp sunteti atentionati si puteti sa va alocati inca 10 minute (ca sa incheiati ce aveti de facut) si apoi sa o inchideti.

Exista si varianta de a lua o pauza (serios, asa se numeste: „Take a break”) cand va puneti telefonul pe pauza si va puteti duce la indeplinire sarcinile pe care le aveti. Aceste pauze pot fi de asemenea programate in cadrul aplicatiei.

Eu am descoperit, cu bucurie, marturisesc, ca nu folosesc telefonul mobil extrem de mult (am avut si zile doar cu o ora de utilizare sau chiar sub 60 de minute!, in conditiile in care, uneori, il folosesc si pentru a lucra (indeosebi pentru gestionarea activitatii social media cand sunt departe de computer). Am instalat-o mai mult din curiozitate – voiam sa vad cat timp utilizez smartphone-ul pe zi si cat timp aloc aplicatiilor de top – dar am descoperit ca este folositoare din multe puncte de vedere. Este adevarat, cum oricum nu folosesc mult telefonul si cum oricum iau pauze in anumite momente in fiecare zi (obisnuinta), aplicatia nu vine sa ma ajute/limiteze extrem de mult, ci doar mi-a oferit o privire asupra activitatii mele. Insa cred ca aplicatia este utila pentru a gestiona mai bine timpul petrecut pe telefon si pentru a-l limita si o recomand. Este usor de folosit, intuitiva, gratuita.

Voi cat timp folositi zilnic telefonul? Ce aplicatii folositi cel mai mult? Cat v-ati dori sa utilizati maxim telefonul pe zi – cate ore?

Share

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge