Cine iti monitorizeaza smartphone-ul si cum poti opri acest lucru

Smartphone-urile pot furniza o sumedenie de informatii despre noi. Banui ca multi dintre voi ati vazut, ca mine, faze in seriale politiste americane sau in filme in care X este gasit cu ajutorul telefonului mobil (GPS-ului), in care se stie exact ce a facut X cu telefonul: ce aplicatii a utilizat, pe unde a umblat zi de zi, ce site-uri a accesat etc.

Multe aplicatii solicita accesul la diverse informatii despre telefon – de la camera video la detalii despre conexiunea wi-fi, de la accesul la contacte la cel la profilurile din cadrul social media s.a.m.d. Evident, sunt si aplicatii care nu solicita nicio astfel de permisiune – recunosc ca eu incerc sa le caut pe acelea, dar, desigur, nu intotdeauna ai alternative de acest fel.

Uneori furnizam informatii despre noi fara sa stim si am putea limita accesul la aceste date. S-ar putea sti mai putine despre ceea ce facem si despre locul in care ne aflam. Cum sa opriti furnizarea acestor date despre voi si sa va protejati intimitatea aflati din infographicul de mai jos de la WhoIsHostingThis?

Who’s Tracking Your Smartphone and how to stop it

Voi ce sfaturi aveti pentru a oferi cat mai putine informatii prin intermediul telefonului vostru?

Share
3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge