Fazanul, o comedie la Teatrul Nottara

Aseara am avut bucuria de a fi invitata la premiera pentru presa si bloggeri a piesei „Fazanul” la Teatrul Nottara. Piesa, scrisa de dramaturgul francez de secol XIX Georges Feydeau (a carui piesa „Puricele” a avut de asemenea succes in Romania si nu numai) este montata intr-o cheie moderna la teatru, potrivita fiind pentru cei tineri si pentru o seara de deconectare la teatru.

Tema este cea a pacalitorului pacalit, iar „Fazanul” isi asteapta spectatorii cu o distributie foarte buna (actori tineri de descoperit, actori cunoscuti de revazut), cu decoruri interesante (mi-a placut efectul dat de un… cerc intr-un perete (o sa vedeti la ce ma refer), cu un text spumos tradus si adaptat cu atentie (pentru a se pastra umorul de limbaj – aici va recomand sa fiti atenti la englezoaica Maggy Soldignac interpretata de Diana Roman), cu o regie foarte buna (sa va spun ca regizorul Alexandru Mazgareanu are 28 de ani?), cu umor de situatie si de limbaj (deja amintit) si cu momente care va vor surprinde cu siguranta (in mod placut).

Liviu Chitu, Ioana Calota si Catalin Babliuc in spectacolul "Fazanul" (Foto: Alexandra Mazgareanu)
Liviu Chitu, Ioana Calota si Catalin Babliuc in spectacolul “Fazanul” (Foto: Alexandra Mazgareanu)

Mi-a placut jocul actorilor – pe unii, cum spuneam, i-am vazut pentru prima oara, dar pe altii am avut bucuria sa ii revad – de pilda pe actrita care interpreteaza rolul lui Armandine (Ioana Calota) o vazusem, cu multi ani in urma, in „Insir’te, margarite!” alaturi de Bebe Cotimanis si alti actori tot la Teatrul Nottara.

In sala s-a ras mult, s-a aplaudat dovada ca este o piesa care prinde la publicul spectator si care merita sa fie vizionata!

Share

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge