Studiu: retelele de socializare distrug relatii

Partenerul vostru de viata are conturi in cadrul diverselor retele de socializare? Ati avut vreodata discutii generate de utilizare acelor conturi – poze sau statusuri publicate? Stiti persoane care au asemenea discutii?

Ei bine, eu stiu asemenea persoane care au avut certuri destule generate de activitatea in cadrul unei retele sau a alteia. De obicei era vorba despre Facebook si interactiunea cu diverse persoane: „De ce vorbesti atat de mult cu X?”; „Care-i treaba cu Y? Ca am vazut ca ii dai like-uri mereu”; „Cine e Z si de ce iti scrie atatea mesaje/da atatea like-uri?” – sunt doar cateva dintre intrebari.

cuplu casatorit tort nunta

sursa pexels

Se pare insa ca exista cupluri in care unul dintre parteneri a luat in calcul divortul in urma activitatii online a sotului/sotiei. Un studiu recent realizat pe 2.000 de persoane casatorite din Marea Britanie a aratat ca aproape jumatate dintre ele au verificat, in secret, activitatea partenerului in cadrul social media.

Aproape un sfert au recunoscut ca au avut cel putin o discutie pe saptamana, iar una din sapte persoane a zis ca a luat in calcul divortul.

Cum vi se par aceste cifre?

Sa arate ele ca este, in esenta, vorba despre insecuritate in relatie?

Ei bine, un alt studiu, arata ca multe persoane au tendinta de a „poza” in cuplu fericit, mai ales atunci cand par a fi probleme in cuplu. Compensare. Aparenta.

De altfel, nu cred ca se poate sa ne luam dupa ceea ce posteaza o persoana pentru a putea spune ca stim ce se petrece in viata acelui om. Unii sunt mai deschisi, altii isi pastreaza multe detalii personale, intamplari, trairi private, departe de ochii lumii.
Studiile de acest fel arata insa o tendinta: comportamentul on-line ajunge sa influenteze relatiile off-line si nu intotdeauna in bine.

Share
3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge