Descopera si impartaseste locuri speciale din orasul tau

Daca ai avea ocazia de a-ti prezenta orasul unor turisti si ei ti-ar cere sa ii duci in locuri speciale, nu la obiectivele turistice foarte cunoscute, unde i-ai duce?

Iata o intrebare pe care toti cei care locuim in orase merita sa ne-o adresam – o intrebare transformata in provocare si invitatie de Heineken in cadrul campaniei #OpenYourCity (despre care campanie aflati mai multe din comunicatul oficial).

Heineken - #OpenYourCity

Campania beneficiaza deja de publicitate, asa ca s-ar putea sa fi auzit despre ea. Aseara insa cei de la Heineken au mers si mai departe si au invitat cateva persoane intr-un tur al catorva locuri mai putin stiute de unii din capitala.

Ghid a fost Alex Galmeanu, fotograf sigur cunoscut voua (inclusiv datorita initiativei Muzeul de Fotografie, dar si prin fotografiile realizate si aparute in diverse publicatii).

Primul obiectiv pe lista (intalnirea fiind fixata la Mausoleul din Parcul Carol) a fost castelul copie a celui de la Poenari – Castelul Vlad Tepes din Bucuresti (construit in 1906).

Castelul Vlad Tepes - Parcul Carol
Castelul Vlad Tepes – Parcul Carol

Ca mentiune speciala personala, acest castel e popular in randul multor calatori „de profesie”, oameni care asa traiesc, calatorind.

Castelul nu poate fi vizitat, este obiectiv militar (dupa ce a stat inchis cativa ani pentru lucrari de reabilitare) – insa exista posibilitatea de a-l vizita de Ziua Eroilor si de Ziua Armatei Romane (25 octombrie).

De acolo am coborat si apoi ajuns pe singura strada in trepte ramasa in capitala, Xenofon – strada cu treptele pictate acum ceva timp – si am ajuns si in piateta in care se termina strada – unde se gaseste Carol Parc Hotel.

Strada Xenofon
Strada Xenofon
Mim :)
Mim 🙂
Carol Parc Hotel
Carol Parc Hotel

A urmat o plimbare cu masina pana la Hotelul InterContinental si o vizita in apartamentul prezidential de la etajul 19, apartament special pentru ca aici s-au filmat scenele de interior din filmul „Nea Marin miliardar”.

Dormitor din apartamentul prezidential - InterContinental
Dormitor din apartamentul prezidential – InterContinental
Living - apartamentul prezidential - InterContinental
Living – apartamentul prezidential – InterContinental
Locul unde a murit Toma Caragiu
Locul unde a murit Toma Caragiu

A urmat o scurta plimbare pana la cafeneaua Van Gogh – de fapt pana la subsolul acesteia pentru a vedea o usa veche de seif (sediul fiind, in trecut, al unei banci).

Usa seif
Usa seif

Dupa o scurta oprire aici – unde Cristian China Birta mi-a povestit istoria berii (mie, sotului si catorva persoane care se aflau pe langa noi) – prima mentiune fiind in Egipt, unde berea era garantata muncitorilor, fiind, in esenta, ceva ce avea beneficii de sanatate, importanta asadar in alimentatie – si apoi ne-a zis, pe scurt, povestea din Londra, locul in care berea a aparut intrucat apa era contaminata (iar fermentatia a dus la „purificarea” ei) – evident aceasta e povestea pe scurt, Cristi ne-a oferit si alte detalii, iar informatii despre bere se gasesc cu siguranta online.

Am ajuns apoi pe Selari – la capatul strazii Franceze – cea mai veche si cea mai scurta strada din capitala – si locul unde exista un panou despre campanie.

Aceste locuri sunt doar cateva dintre cele speciale din capitala – asa ca cei de la Heineken invita toata lumea sa foloseasca aplicatia si sa inscrie locuri speciale – evident, nu doar din Bucuresti, ci din toate orasele din tara.

Voi ce locuri speciale ati recomanda din Bucuresti? dar din alt oras?

Share
One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge