Detoxifiere cu pastura

V-am povestit recent despre polenul crud de la Apiland si v-am marturisit ca acela este produsul meu preferat de la albine. Iata ca astazi a venit momentul sa va spun mai multe despre un alt produs apicol special, pastura (p?stura), un soi de polen imbunatatit sa ii spunem – produs pe care l-am primit de la Apiland spre testare. Dar sa o luam incet-incet.

Pastura - recipient 100 g pentru o luna de cura
Pastura – recipient 100 g pentru o luna de cura

Polenul cules de albine este depus in fagure, imbunatatit cu enzime, sigilat cu ceara si lasat trei luni de zile. In acest rastimp, prin fermentare naturala (influentata de umiditatea si temperatura din stup si de microorganismele prezente acolo), polenul se transforma in pastura.

Procesul de fermentare naturala face din produsul final – pastura – unul deosebit de valoros, mai bun si mai sanatos chiar decat polenul crud. Pastura are un continut ridicat de zaharuri simple, vitamine (A, B, C, E ?i K), acid lactic, enzime si minerale (sodiu, potasiu, fosfor, zinc, magneziu, calciu, fier, seleniu). Ea este utila in prevenirea si tratarea anemiilor si extrem de folositoare in detoxifierea organismului.

Pastura este recomandata in mod deosebit persoanelor cu afectiuni hepatice sau ale tubului digestiv – dar nu strica nimanui o asemenea cura pe an. Indicat ar fi sa se ia cate o lingurita (3 grame) pe zi. Produsul este bine sa fie tinut sub limba pana se inmoaie – are un gust dulce-acrisor deosebit de placut.

Fireste, nu pot sa vorbesc deja despre efecte ale curei pentru ca abia am inceput-o, dar va pot spune ca gustul este aromat, ca aceasta cura se poate tine usor de oricine – aparent chiar si copiii au voie sa ia pastura.

Tinand cont ca este un produs natural – si ca preturile sunt accesibile oricui (variantele de gramaj pentru pastura sunt pe site-ul Apiland) – este in mod evident mai bine sa folosim asemenea produse (bune, usor de luat – nu necesita preparare) decat medicamente. Evident, daca facem acest lucru preventiv (cand vorbim de afectiuni este bine sa consultati intotdeauna medicul pentru a va putea prescrie un tratament adecvat si eficient daca aveti o anume suferinta).

 

Pastura - capac
Pastura – capac

Pentru mine pastura a fost o surpriza placuta (cum spuneam imi place polenul si sunt mai obisnuita cu el decat cu mierea, dintre produsele apicole), aducand un aport de vitamine de care toti avem nevoie. Mai am pana la incheierea celor trei luni de cura cu pastura – si imi doresc sa aiba un impact pozitiv asupra corpului meu.

Share

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge