Amendat pentru iPOD

Exista un sambure de adevar in argumentele prezentate aici. In linii mari este vorba despre faptul ca a asculta muzica la iPOD si a te concentra foarte mult asupra melodiilor te pot face sa nu mai fii atent la trafic sau chiar sa nu auzi semnalele audio ale participantilor la trafic. Se propune asadar o lege care sa reglementeze situatia.

Legea se pare ca intra in vigoare destul de curand. Sa presupunem oare ca oamenii nu vor mai asculta muzica de la iPOD-urile lor in timp ce traverseaza strazile New York-ului? sau ca vor spune ca 100 dolari amenda nu e chiar asa de mult. Pe de alta parte, oare vor scadea semnificativ accidentele odata cu aplicarea acestei masuri? Sunt suficient de multi agenti de circulatie care sa vegheze asupra aplicarii acestei legi? In plus, legea (din cate am aflat pana acum) nu prevede si amenzi pentru cei ce asculta muzica de la telefoanele mobile (ceea ce pana la urma e acelasi lucru: tot casti, tot muzica selectata de utilizator, ca atare poate fi  implicit si mai putina atentie acordata de unii dintre ascultatori la ce se intampla in jur).

Care ar fi asadar sansele unei astfel de legi? Exista sanse sa fie propusa o astfel de lege si in alte tari? Cum ar reactiona romanii la o asemenea lege? – ignorand-o ca pe atat de multe altele?

Share
43 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge