Cum ascultam ce ne place? Muzica online free

Muzica place tuturor – chiar daca de la un individ la altul exista diferente in preferinte (genuri, cantareti, melodii).

Cum o ascultam insa – utilizand instrumentele media astazi disponibile? Variante online sunt, slava Domnului. O sa amintesc intr-o scurta enumerare 3 dintre ele.

Prima si poate cea mai cunoscuta este ascultarea prin intermediul Winamp sau a unor programe asemanatoare a unui album, a unor melodii sau a unui post anume de radio – de la noi sau din strainatate. Avantajul ascultarii unei liste predefinite este ca din moment ce este aleasa de utilizator, melodiile ii plac. Dezavantajul este ca iti schimbi calculatorul – la serviciu ai un calculator, poate si acasa ai mai multe, sau poate chiar la petreceri sau vizite la prieteni dai de alte calculatoare si tu nu ai nici melodiile la tine, nici lista… Daca ai chef de un post de radio anume cauti pe site-ul lui oficial optiunea asculta online si incarci acea adresa si… gata. Dezavantajul este ca prinzi si toate calupurile muzicale si de asemenea si programele – desi uneori nu prea ai chef sa asculti dedicatiile. Poti schimba fireste, da sunetul mai incet la publicitate… De asemenea un avantaj si dezavantaj in acelasi timp este ca nu stii ce urmeaza. Stii cu siguranta linia unui post de radio, dar nu poti cunoaste dinainte ce vei asculta. Avantajul este ca posturile radio difuzeaza permanent noi melodii astfel incat daca dintr-o lista de mp3-uri vei ramane cu cele pe care le ai, cu un post de radio cei auzi si piese noi.

O a doua varianta la care ma gandesc este una recomandata: radio.blog.club. Scriind numele unei melodii sau al unei formatii/cantaret/cantareata ai ocazia de a asculta piesele acelei formatii (sau melodica cautata) si apoi altele in acelasi stil – apartinand altor formatii/cantareti. Avantajul este ca ai ocazia de a vedea ce se canta in avans. Totul se organizeaza ca un playlist si poti sari o melodie, cauta altceva etc. Poti reveni oricand la melodia anterioara – playerul e ok.

O sa inchei cu o a treia posibilitate de care am aflat via Manafu. E vorba despre Pandora. Seamana putin cu metoda anterioara, numai ca aici iti faci un cont si nu stii dinainte ce vei asculta – stii doar ca e intotdeauna ceva in ideea a ceea ce ai cautat. Ai insa posibilitatea de a ii ghida pe cei de la Pandora – le spui ce iti place si ce nu din lista pregatita si ei tin cont. Auzi astfel piese mai noi – poate inca nelansate cu surle si trambite – si melodii de mai demult. Poate ca elementul cel mai important a fi mentionat despre acest proiect este ca iti poti crea per cont pana la 100 astfel de statii. Cauti numele unui artist sau al unei melodii si Pandora alcatuieste automat o lista pe care o tine minte – data viitoare cand accesezi Pandora ai retinuta lista de „posturi create de si pentru tine”. Poti oricand selecta alta lista – sau adauga. Poti de asemenea sa optezi pentru un Quick mix – selectezi din care dintre listele deja existente sa fie alese melodii. Nu poti insa da back la o melodie anterioara – iar scriindu-i numele va fi creata o noua lista cu melodii in acelasi stil.

Nici una dintre ultimele doua metode nu au piese ale unor artisti romani. Astfel ca nu pot sa nu ma intreb pe cand un astfel de proiect autohton? Avantajul lor este insa ca poti sa nu ai nici o melodie stocata in calculator si nici un cd la tine, insa poti asculta muzica. Nu o poti downloada, dar e acolo disponibila pentru a fi ascultata si alta data.

Dintre posibilitatile de a asculta muzica online, voi pe care le folositi? Stiti si alte proiecte interesante? Care vi se pare ca merita cel mai mult?

Share
7 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge