Incotro – cum? Romania la Eurovision 2007 – Dracula, my love – Locomondo

La inceput au fost multi. De fapt multe. Piese inscrise. Peste 250 conform declaratiilor oficiale (mai multe detalii aici). Dupa aceea a inceput selectia. Juriul a ales cele 24 de melodii pentru semifinalele Eurovision – lista completa fiind:

  • Music in my Soul – interpret Jasmine, compozitor Adrian Cristescu
  • European – a Beautiful Sin – interpret Desperado şi Tony Poptămaş, compozitor Kovacsz Laszlo
  • Let the Music Play – interpret Ionuţ Ungureanu, compozitor Eduard Cârcotă
  • Love Struck – interpret Indiggo, compozitor Thomas G:son
  • Stay United – interpret Spitalul de urgenţă, compozitor Dan Helciug
  • You and Me – interpret şi compozitor Alexandra Bădoi
  • Dulce-amăruie – interpret Nico, compozitor Costi Ioniţă
  • Where Were You – interpret Desperado şi Tony Poptămaş, compozitor Sandi Deac şi Kovacsz Laszlo
  • În lumea mea – interpret Moni-K, compozitor Moni-K şi Adi Korekt
  • Deci 20 – compozitor şi interpret Trupa Veche
  • Prinde-mă, aprinde-mă – interpret Andreea Bălan, compozitor Yorgos Benardos
  • Dracula, my love – interpret Andra şi Simplu, compozitor Marius Moga
  • Make-It – interpret Giulia Nahmany, compozitor Papa Jr.
  • No poder vivir – interpret Marcel Pavel, compozitor Dani Alexandrescu
  • Nu pot să uit – interpret Tibi Scobiola, compozitor Laurenţiu Duţă
  • Hungry for Love – interpret Andreea Bălan, compozitori Keo şi Derek Brin
  • Rubber Girl – interpret şi compozitor Gabi Huiban
  • Nu insista – interpret Daniela Răduică, compozitor Cristi Nistor şi Daniela Răduică
  • Şapte – interpret Celia, compozitor Costi Ioniţă
  • Crazy – interpret Morandi şi Wassabi, compozitor Marius Moga
  • Gozalo – interpret şi compozitor Mandinga
  • Sinada – interpret New Effect, compozitor Bogdan Raul Vasile
  • Well-o-wee – interpret RedNex featuring Ro-Mania, compozitori Daniel Alexandrescu, Radu Fornea şi Mircea Presel (a intrat la balotaj)
  • I Will Love You – interpret trupa Respect, compozitor Walter Dionisie (intrată după renunţarea la cea de-a treia piesă a trupei Desperado şi Tony Poptămaş).

Ok… In acest moment apare prima surpriza: Andreea Balan si Mandinga se retrag din cursa pentru Eurovision – 3 piese parasesc concursul si in locul lor evident intra alte trei:

  • Love Is All You Need – interpret Nico, compozitor Laurenţiu Matei
  • Liubi, Liubi I Love You – interpret Loco Mondo, compozitor Marian Bogdan Taşcău
  • Do the Tango with Me – interpret Wassabi, compozitor Marius Moga.

Urma ca Televiziunea Romana sa promoveze piesele ramase in concurs – in paralel insa si alte televiziuni facea acelasi lucru invitand concurentii de la preselectia pentru Eurovision. Toate bune si frumoase asadar – inregistrandu-se chiar si videoclipuri pentru melodii.

In sfarsit vin serile cele mari. Dupa prima seara se vor afla care sunt primii sase finalisti. Pana la marea seara insa… Piesa Make-it este eliminata din selectia nationala Eurovision 2007. („Regretăm cele întâmplate, dar dacă am fi trecut cu vederea această situaţie riscam să transformăm într-o mascaradă întregul concurs. Giulia Nahmany este o solistă cu o voce bună, şi-a demonstrat calităţile la Cerbul de Aur şi ne pare rău pentru cele întâmplate. Însă, sperăm ca această situaţie să le dea de gândit celor care nu tratează cu toată seriozitatea concursul”, a adăugat Dan Manoliu.)

Intr-un final vine si prima seara de selectie si in sfarsit se afla primii sase finalisti la Eurovision 2007, selectia nationala:

1. Nico – melodia Dulce-amăruie (compozitor Costi Ioniţă, Marcel Prodan; textier: Constantin Neguţu)
3. Morandi&Wassabi – Crazy (compozitori Marius Moga, Andrei Ropcea; textier: Marius Moga)
5. Desperado şi Tony Poptămaş – Where Were You (compozitori Sandy Deac, Kovacsz Laszlo; textieri: Sandy Deac, Vlad Spătar, Ovidiu Buhătel, Tony Poptămaş)
7. Rednex feat. Ro-Mania – Well-o-wee (compozitori Daniel Alexandrescu, Radu Fornea, Mircea Presel; textier: Annika Ljungberg, Jens Sylsjö, Anders Lundström, Daniel Alexandrescu, Radu Fornea, Mircea Presel);
9. Locomondo – Liubi, Liubi, I Love You (compozitor: Bogdan Marian Taşcău (Mister M); textieri: Marian Bogdan Taşcău (Mister M), Vlad Creţu, Ghedi Kamara)
11. New Effect feat. Moni-K – Sinada (compozitor Bogdan Raul Vasile; textieri: Bogdan Raul Vasile, Ionuţ Calara, George Lazăr)

Apoi, dintr-un comunicat oficial, aflam ca piesele Dracula, my love si Lovestruck raman in concurs. Inainte insa de seara in care urmau sa se aleaga si ultimii concurenti… Trupa Indiggo este eliminata. Buun. Mergem mai departe. Se afla in sfarsit si finalistii selectiei nationale Eurovision 2007:

Nico, Trupa Veche, Morandi&Wassabi, Marcel Pavel, Desperado şi Tony Poptămaş, Tibi Scobiola, Rednex feat. RoMania, Simplu&Andra, Locomondo, Ionuţ Ungureanu (Provincialii), New Effect feat. Moni-K şi din nou Desperado şi Tony Poptămaş sunt finaliştii din selecţia naţională Eurovision 2007.

Credeati insa ca aici se termina totul? Unde ar mai fi farmecul? Asa ca… trei melodii sunt eliminate din finala Eurovision 2007. Este vorba despre Sinada, Well-o-wee si Dracula my love (DUPA ce anterior Dracula, my love ramasese in concurs. Deci, ramane, da’ pleaca).

Finally, maine, 10 februarie vom avea O finala cu… Surprizen la selectia nationala Eurovision 2007 (asta daca astazi nu mai apare ceva).

Ce parere aveti de acest proces de selectie? De ce piesele care au ajuns sa fie eliminate nu au fost eliminate de la bun inceput? ratingul e important si cu siguranta multi s-au uitat sa ii vada si pe cei cunocuti (ex Simplu si Dracula, my love), dar poate fi acesta un motiv?

Poate ca initial iti scapa faptul ca o piesa ar semana cu alta. Dar vin si intreb: cum se poate sa decizi ca o piesa ramane in concurs si apoi sa o elimini? Argumente noi au aparut cu siguranta in sprijinul ideii sustinute si la prima contestatie. De ce nu au fost prezentate de la bun inceput?

Care va fi pana la urma soarta participantului de anul acesta la Eurovision? (in trecut acest concurs lansa vedete care au ajuns de renume international – si nu pentru un an sau mai rau pentru o melodie sau doua. Era vorba despre artisti in adevaratul sens al cuvantului – cantareti de valoare si muzica de inalta calitate.) In ultimii ani reprezentantii Romaniei au ocupat locuri din ce in ce mai bune. Oare cine va fi castigatorul de maine? Ce sanse va avea? Cat de urmarit va fi show-ul de selectie?

Later edit: iata astazi un nou comunicat cu privire la contestatiile formulate de ultimii dintre cei ce au fost respinsi.

O si mai later news: Locomondo este piesa care va reprezenta Romania la Eurovision: asadar…Liubi, Liubi, I Love You – o melodie interesanta careia i urez succes!

Share
52 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge