La cheremul altora – youtube

E clar – sunt putini cei ce nu stiu de YouTube – si la fel putini cei ce nu au vazut macar un moment video din arhiva lor.

Totul este insa subiectiv. Imi aduc aminte ca dupa ce s-a realizat marea tranzactie, cei doi de la YouTube au avut un material filmat din care se puteau intelege multe. Pacat insa ca nu il mai gasesc. Se pare ca persoana care l-a postat l-a sters. La fel s-a intamplat si cu altele – constat chiar si cu materiale cu Stan si Bran – la care oferisem link in posturi anterioare. Si nu numai cu unele moemente video la care am pus eu link s-a intamplat acest lucru – ci si cu ale altora – iata: voiam sa pun si eu un link la acest post al lui Manafu, dar constat ca nici acel video nu mai e disponibil.

Si cazuri sunt o sumedenie. Se sterg pentru ca asa decid utilizatorii. Se sterg momente pentru ca nu existau drepturile de distributie asupra lor (si atunci de ce le-au pus de prima oara?). Si asa mai departe. Insa cat de bine este sa incurajam astfel de initiative? Cat de sigur este pentru noi sa punem astfel de linkuri? Eu o sa incerc sa reduc semnificativ aceasta zona – desi sunt multe lucrurile interesante gasite acolo – nu doar pe zona de remember, ci si pe partea de afaceri, marketing, publicitate. Si da, stiu ca nimeni nu m-a pus/obligat sa pun acele linkuri pe blogul meu – si ca nu pot acuza pe nimeni. Nu despre asta a fost vorba (precizez pentru a nu exista niciun fel de neclaritati). Este vorba despre un sentiment – de a fi la cheremul altora: ai sau nu acces la un moment in functie de ce decizii iau altii.

Share
13 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge