Ce este cel mai important in evenimentele pentru media?

Evenimente se fac mereu. Ele dureaza de la cateva ore la cateva zile ori poate chiar mai mult. Important este ca ele sa isi atinga scopul.

Multe sunt evenimentele facute pentru media. Scopul principal? Dobandire vizibilitate – sau macar stabilirea unui contact direct client/companie – reprezentanti media.

Care este insa cel mai important lucru in evenimentele de media? Ce conteaza cel mai mult? VIP-urile invitate? Locul de desfasurare ales? DJ-ul sau MC-ul selectat? Programul? Cateringul? Materialele oferite media? Reprezentantii invitati (presa saptamanala, reviste de profil, etc.)?

Am fost la ceva evenimente. Fireste intotdeauna este loc de mai bine – insa multe au fost ocaziile in care am putut afirma cu mana pe inima ca evenimentul a fost cel putin reusit – si am urmarit si acoperirea media generata – deloc de neglijat nici aceasta.

Agentiile de relatii publice, cele ce fac evenimente, se afla mereu in fata unei provocari importante: gasirea unui concept de eveniment care sa atraga lumea la acel eveniment si care, in egala masura, sa raspunda obiectivelor propuse. Nu intotdeauna exista o comunicare directa agentie/companie si media – ca atare nu intotdeauna poti afla ce sa oferi la un astfel de eveniment. In calitate de om de media (PRwave) am simtit de multe ori ca era cazul sa mai fie luate in considerare si alte elemente. In calitate de om de PR sau invitat pe parte de afaceri la unele evenimente am vazut ca nici reprezentantii presei nu puneau mereu punctul pe “i”. Si din pacate nu intotdeauna jurnalistii primeau ceea ce se asteptau sa primeasca – la nivel de continut al prelegerilor, la nivel de materiale, posibilitatea de a lua interviuri etc.

Asadar, dragi colegi din PR si din media, stimati oameni din companii, care este, in viziunea dumneavoastra, elementul cel mai important in evenimentele media? Dumneavoastra ce puneti pe primul plan? Ce cautati/asteptati? 

Share
3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge