Aproape am ajuns la Ikea Romania – preturi mai mari si cozi pe masura

Marturisesc de la bun inceput ca nu prea ma duc la pomul laudat. Si nici cand se lanseaza cine stie ce – oricat de mare. Marturisesc de asemenea ca in general nu prea mi-au placut reclamele Ikea pe care le-am tot vazut pe la festivaluri. Si mai adaug ca pentru birou am nevoie de o etajera – eventual cu doua usi in partea de jos si ca atunci cand decid sa fac o achizitie nu ma arunc sa iau din primul loc ci analizez mai intai optiunile.

Acestea fiind spuse… se poate usor deduce ca nu m-am dus la Ikea pe 21 cand a fost marea lansare. Trecusem sambata – in saptamana dinaintea lansarii – pe la Centrul Comercial Baneasa asa ca am vazut cam cum arata magazinul si parcarea. Apoi am primit (cum cred ca au primit majoritatea bucurestenilor) catalogul Ikea. Am vazut ca si la Ikea pot gasi o etajera in genul celei pe care o caut si am zis ca ar fi o idee buna sa merg sa vad oferta lor (nu neaparat doar de etajere).

Astazi am facut o vizita intr-un alt centru de mobila si am vazut ceea ce caut la un pret rezonabil – 200 lei. Dezavantajul ar fi ca piesa vine deja montata – ca atare trebuie sa te descurci cu transportul. Acesta ar fi un avantaj la Ikea – ca poti lua “bucatile” si sa le asamblezi – deci transportul e mai ok – mai ales daca nu iei multe lucruri sau voluminoase. Dupa vizita in acest centru si inca una de relaxare am zis – fiind ora 14.08 – sa mergem si la Ikea. In nestiinta mea mi-am bazat propunerea pe urmatorul rationament: cei ce au dorit sa mearga la Ikea la lansare s-au dus. Cei ce doresc sa plece la munte au plecat si ei de dimineata. E sambata si e frumos (am zis sa incercam chiar daca e prima zi de weekend de la lansare).

Drumul. Calatoria a fost frumoasa pana la un punct. Am reusit sa circulam cu adevarat pana in dreptul Muzeului Satului. Aici deja era coada. Am zis ca totusi o fi ceva in Piata Presei. Gresit. Drumul aglomerat – dar am zis ca daca tot am pornit – duminica nu mai venim asa ca… am incercat sa mergem mai departe. Muzica frumoasa la radio in masina, un Escalade care a murit pe drum pe banda 3… si intr-un final (de peste o ora de la Muzeu) am ajuns si la Ikea.

Acolo. Eu ma uitam ca parcarea parea plina ochi. Apoi in dreptul magazinului am vazut o super coada – AFARA – la intrare. Lumea astepta de zor sa poata intra. Evident ca doar pentru a ma uita si gandindu-ma si la cozile de la case si aglomeratia din magazin (desi poate tocmai de aceea nu li se permitea accesul inauntru tuturor de cum veneau) nu merita sa ne asezam la coada (nici macar sa cumparam nu merita sa stam lao asemenea coada).

Dupa. Am facut asadar stanga imprejur traficul la fel de infiorator – viteza melcului incetinit era deja prea mare pentru a fi atinsa. Am preferat sa ocolim destul numai ca sa putem merge. Ne-a sarit un taximetrist cretin in fata – pe strada cu 2 sensuri cu cate o banda pe sens si cu masina una langa alta el decide sa faca o depasire – (dar cum sunt putini taximetristi – bine ca mai sunt totusi – ca lumea restul meritand sa fie….la ce sa ma astept, nu?) si am ajuns intr-un final si acasa.

Preturi – in Germania mai ieftin. Acasa fiind si Internet avand ne-am uitat putin de curiozitate la acelasi produs in ambele tari. Aici pretul in Romania si aici in Germania. Nici cu TVA dedus NU e mai ieftin ca pretul intreg in Germania. Eh, e semn bun, nu? O ducem mai bine ca nemtii… Uf ce bine ma simt acum ca am aflat asta.

Final. De fapt acest post nu este despre diferentele de pret (mai ales ca despre Ikea se tot scrie – atat in ziare, cat si pe bloguri – si multi au remarcat ca preturile sunt mai mari la noi si decat in Germania, Austria sau chiar decat in Ikea Budapesta). E vorba doar de faptul ca uneori prea multa promovare poate avea efect invers. Sau poate ca baloanele Ikea oferite la plecare te fac sa uiti de durerea de picioare, de timpul pierdut si de nervi. Cine stie, nu?!?

PS: cum a fost la lansare aflam de pe Metropotam.

Share
5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge