Unii vanzatori de masini nu stiu sa te “prinda”

Te duci sa cumperi ceva. Te astepti sa fii sfatuit cum se cuvine si sa ti se recomande ce ti se potriveste. E valabil la parfumuri. E valabil si pentru jeansi (desi o prietena a mea voia sa isi ia eansi de un anumit tip – clar stiut si descris – de peste 400 lei – si cu toate acestea vanzatoarele in loc sa ii arate si sa ii ofere ce are nevoie ori ridicau din umeri, ori o trimiteau pe ea sa caute).

Este valabil si pentru vanzatorii de masini. De la reprezentantele directe in Romania (nici macar de la dealer). De la masina de renume.

Spre exemplu am fost in weekend la un drive test cu un Citroen C4. Ma gandesc sa schimb masina si este una dintre optiuni. Nu dorim sa ne luam cel mai ieftin model ci unul cu optiuni si mai ales cu partea de siguranta bine pusa la punct.

Vorbim cu vanzatoarea. Ii spun clar: ce se poate oferi in 15000 euro Fara TVA. Imi face o oferta – motorizare diesel si una benzina (noi suntem interesati de diesel mai degraba).

Mergem si la un drive test. Ok. Toate bune si frumoase.

Ca astazi sa aflam ca in aceiasi bani si cu aceleasi dotari ai un C5 – model superior – mai ales ca ii spusesem si ce tip de masina vreau (C5 era si e clar mai potrivit insa noi credeam ca e prea scump).

Deci: Ce fel de vanzator este cel ce nu stie sa recomande ce are in oferta? (mai ales ca se anunta mari schimbari legate de Citroen, dupa cum scrie Cotidianul) Ce fel de imagine isi face acea firma? Cum se poate sa existe o astfel de oferta si sa nu fie prezentata – orientativ, prin comparatie, ca doar e aceeasi suma.

Acesta nu este insa un post in care sa ma plang de oamenii de la o anumita firma. Nu. Este insa un post in care doresc sa subliniez ca este foarte important si vanzatorul in tot ceea ce tine de afacere si de imagine. Ca fara profesionalism la cel ce relationeaza practic direct cu consumatorul/clientul (pentru ca situatia este identica in cazul serviciilor, nu doar in cel al produselor) compania are foarte mult de pierdut. Ca imagine si de asemenea si financiar. Pe termen scurt, mediu si lung.

Share
3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge