Marketing sau vanzari?

E clar ca uneori granitele sunt foarte fine (si nu ma refer aici doar la vestita situatie dragoste-ura).

Este de asemenea clar ca intotdeauna vor exista oameni diferiti care au pareri diferite (la fel ca in cazul marca – brand asupra caruia poate voi reveni candva).

marketing1.jpgAsa se face ca astazi discutand cu Dan Stefan (de la Scorpion) am remarcat unele reclame in care se cauta agentul de marketing pe parte de asigurari. Imaginile sunt insa evident explicative.marketing2.jpg

Dupa cum poate stiti, in Legea nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, la Cap. I, art. 2, al. 8 se da definitia agentului de marketing: “agentul de marketing al fondului de pensii este persoana fizică sau juridică mandatată de administrator să obÅ£ină acordul de aderare a participanÅ£ilor;”

Daca ne gandim la tot ceea ce se intampla acum pe piata de la noi apropo de pensii private (reclamele la aceste produse fiind dezbatute aici de Andreea Mira) si de asigurari si nu numai e aproape imposibil sa mai existe persoane care sa nu fi fost contactate de agenti. Chiar mie mi s-a intamplat ca ieri sa ma sune cineva de la o institutie de acest fel, persoana careia sa ii spun ca nu sunt interesata de serviciile lor pentru ca am deja acoperita aceasta parte, iar astazi a revenit. Partea cea mai putin placuta a fost insa atinsa cu o alta ocazie cand chiar firma la care am asigurarea facuta nu are o baza de date ca lumea pentru ca o persoana de la ei m-a contactat in ideea ca ar dori sa imi prezinte serviciile lor.

Apropo: cum deja am scris destule despre greseli, va dati seama ca asigurare poate fi din greseala scrisa asifurare?

Revenind: Care este pana la urma definitia agentului de marketing? Ce face un om de marketing? Ce face un agent de vanzari? Unde este granita?

Vorbim in exemplele de mai sus de oameni de marketing sau de vanzari? Cine stiabileste definitiile din legi si cat de documentate sunt acestea?

Share
5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge