Ce mai scrie presa

Pe o asemenea caldura nu iti mai arde de multe. Amani intalniri sau le planifici cu noaptea in cap ori seara tarziu. La peste 40 de grade nici functionarii publici nu mai muncesc (desi stau si eu si ma intreb: daca intre 11 si 18 functionarul nu lucreaza cu publicul, oficial el merge acasa. Bun, dar asta nu inseamna cumva ca functionarul public merge fix prin vapaie – adica dupa 11 si inainte de 18? – si ma gandesc mai ales la cei ce merg cu mijloace de transport in comun de suprafata. Eh… dar ma intreb eu multe 🙂 ).

Caldura apare si in multe articole din ziarele de azi. Astfel, in Romania libera este un articol din care aflam ca Vara 2007 este doar inceputul! iar Capitala inchisa de caldura ceea ce duce la Oferta verii 2007: 300 de lei o vaca (Cotidianul) si la Pulverizare anticaniculă în centrul Capitalei (Adevarul). E clar: Fierbem ca racii (Jurnalul national).

In astfel de momente unii se intreaba – si iata ca altii afla – unde sunt politicienii nostri. Pe de o parte aflam despre Delegatiile oficiale – concedii secretizate in locuri exotice, iar pe de alta parte aflam din articolul Viata se muta noaptea din Evenimentul zilei alte elemente. Tot in acest ziar este prezentat si Portretul-robot al caniculei. Si ca sa inchei subiectul, dupa atata caldura 44,2 grade la umbra. Urmeaza vijelii (ziarul Ziua).

Ne mai arde insa si de afaceri – Romanii se bat pe cefereul unguresc (Cotidianul). Aflam si despre Prima schiţă a bugetului pentru 2008 (Adevarul). Si altii se gandesc la business: BMW a achizitionat Husqvarna (Compact).

Si ca sa vedem ca se intampla si la altii (uneori chiar mai rau), din Compact aflam despre un Soarece, la reuniunea UE. Si despre Referendum pentru adoptarea siestei in Ungaria.

Pentru restul… va invit sa cititi ziarele – nu se stie niciodata ce mai poti afla.

Share
49 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge