Cum se lucreaza la noi

Bucurestiul este – dupa cum bine stiti – in lucrari. Se decoperteaza drumuri pentru a se pune asfalt nou, se pun sine de tramvai noi si in tot acest timp circulatia este data peste cap.

Pleci dimineata de acasa si constati ca nu mai poti ajunge unde iti doreai. Situatia este valabila atat pentru cei ce merg cu masina mica – in care caz se poate intampla ca peste noapte sa fi fost blocate unele strazi -, cat si pentru cei ce merg cu mijloacele de transport in comun – si se poti trezi ca nu mai pot ajunge la serviciu/intalnire etc.

Dar te gandesti ca este pentru mai bine: pentru a avea o capitala cu drumuri foarte bune (sau macar intr-o stare mult mai buna) si cu sine de tramvai mai sigure. Incerci asadar sa treci peste micile neplaceri si poate chiar si peste momentele aratate la Tv si nu numai in care muncitorii in loc sa munceasca stau. Te bucuri cand ii vezi pe altii lucrand si te gandesti la acel bine care va veni candva si la acele drumuri bune care vor exista la un anumit moment dat.

Cu toate acestea nu te poti abtine de la a te enerva in momentul in care constati urmatoarele:

  • se asfalteaza acum strazi pe care s-a lucrat si au fost asfaltate cel putin partial cu aproximativ 6 luni inainte.  Iti dai seama astfel ca banii tai sunt irositi si cheltuiti oarecum ciudat.
  • se asfalteaza acum niste strazi iar peste o saptamana-doua (maxim o luna) vine o anumita regie (nu conteaza care, avem destule) care sparge asfaltul proaspat pus pentru inlocuire de tevi sau reparatii. Si daca tot au remarcat multi aceste probleme, de ce nu se iau niste masuri? De ce lucrarile de asfaltare nu se fac conform unui plan care sa tina cont si de lucrarile acestor regii? (si da, stiu, aceste intrebari sunt retorice.)
  • se asfalteaza niste strazi acum si FIX pe aceasta strada urmeaza sa circule multa vreme de acum incolo utilaje de mare tonaj pentru a executa lucrari de constructii in zona (incepute deja). Si prin multa vreme se inteleg si pana la 2-3 ani.

Asta pentru ca tocmai ce am recitit postul de pe douazecisiunu despre 3 lucruri care ii displac profund la Bucurestiul asta :). Se poate considera ca asta e commentul meu 😀

Share
34 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge