Calitate vs. cantitate

Comenta cineva pe un alt blog ca audienta fac lucrurile ce nu-s de cele mai multe ori de calitate: barfele, noile relatii de tot soiul si altele de gen.

Mi-aduc aminte si de vorba cu numarul de oameni de pe planeta creste, cantitatea de inteligenta ramane constanta (zicere particularizata si pentru alte situatii).

Nu ma plang de trafic mic (asta pentru ca sunt poate unii care ar intelege acest lucru). Am trafic si pe site si la fel, slava Domnului, si pe blog. Fireste ca sper sa creasca numarul de vizite, dar nu despre acest aspect este vorba aici.

In liceu, in lucrarile studiate, fie ca era vorba despre studii de literatura, istorie s.a., despre poezie, fie ca erau discutii la unele materii se ajungea deseori la ideea de valoare. Si la cea de calitate.

Se spune ca persoanele care se aseamana se aduna.

In final insa, ce conteaza de fapt: calitatea sau cantitatea?

Spre exemplu: in zona online iti trebuie trafic (pentru a vinde publicitate, pentru a veni companiile pe site cu stiri sau in alte modalitati).

Care sunt valorile societatii de astazi – mai ales daca tinem cont si de globalizare? Cine sunt oamenii de valoare de astazi? Cunoastem persoanele care fac lucruri extraordinare despre care se va vorbi multi ani de acum incolo, care inventeaza lucruri ce ne marcheaza existenta si asa mai departe?

Ce se doreste a fi evidentiat in zilele noastre? Pe ce se pune cel mai mult accent?

Si, in subsidiar, de ce multi devin “persoane de valoare” abia dupa ce nu mai sunt printre noi?

Stiu, un material fara foarte multe solutii, cu multe intrebari insa. Consider ca e bine sa fie ridicate insa si astfel de intrebari, sa incercam sa cugetam putin si cu privire la aceste elemente.

PS: sa luam in discutie si oamenii care au cei mai multi bani – pe la noi si pe afara – ajungem la niste concluzii…

Share
126 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge