Pana unde si pana cand?

Ca trecerea de pietoni nu e respectata de multi soferi se stie.

Zilele acestea insa, una dupa alta, au venit stiri care pot speria pe multi si care ar trebui sa ii puna pe si mai multi pe ganduri.

Aflam ieri despre faptul ca o persoana nu a putut merge mai repede pe trecere si ca atare soferul s-a enervat (desi pietonul plecase impreuna cu altii pe verde pe trecere) si a scos un pistol si a tras cateva focuri. Un glont de cauciuc l-a lovit pe unul dintre trecatori.

Astazi vedem cum o femeie a murit si fiul ei este la spital in stare grava dupa ce un motociclist grabit i-a lovit pe trecerea de pietoni. Motociclistul a murit si el, dar o familie sufera din cauza lui. (stirea o gasiti pe site-ulPRO Tv, inclousiv in format video, aici)

Acestea sunt doar cele mai recente stiri, pentru ca au fost o sumedenie apropo de masini care omoara oamenii aflati pe refugiile de tramvai si apropo de masini care accidenteaza grav ori mortal. La fel stiri despre motociclisti teribilisti sunt o sumedenie – si vedem si accidente pe dru, chiar daca nu toate ajung la stiri.

Important nu este daca motociclistul / soferul nesimtit este accidentat sau nu – ci ca platesc niste nevinovati. Sunt si soferi ca lumea dupa cum sunt si motociclisti ca lumea. Sunt insa si soferi care fac curse ilegale noapte si motociclisti care nu te lasa sa dormi si care alearga noptile din dorinta de a simti adrenalina.

Pana cand si pana unde asadar?

Pentru ca se pot face o sumedenie de lucruri: se pot da amenzi, se pot pune in aplicare legile sau inaspri altele. Dar nu se dau toate amenzile care ar putea fi percepute si nici nu se incearca incasarea banilor daca se dau – astfel ca se ajunge si la prescriere.

Share
2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge