Miracol – Capela Loretto – si speranta – Corina Chiriac

Am primit zilele acestea pe email o prezentare power point despre Capela Loretto din Santa Fe. Materialul este unul interesant si m-a determinat sa incerc sa aflu daca toate cele scrise acolo sunt adevarate.

Am ajuns astfel pe site-ul oficial al the Loretto Chapel si am urmat firul prezentarii verificand toate informatiile. Misterul este legat de scara care urca la loja corului. Capela a fost construita, dar s-a constatat ca nu exista nicio modalitate de a ajunge la aceasta loja. Calugarii se spune ca s-au rugat timp de 9 zile la Sfantul Iosif, cum el a fost si dulgher. In ultima zi a venit cineva, un dulgher care le-a spus ca va construi singur scara. A durat ceva vreme si curios este ca atunci cand a terminat a plecat imediat si nimeni nu stie cine a fost acest dulgher.

“Miracolul” scarii este asadar dat de identitatea necunoscuta a constructorului, dar si de alte aspecte. Lemnul folosit nu se gaseste in zona. Scara are fix 33 de trepte (varsta lui Iisus). Cel mai important, scara face rotiri complete de 360 de grade fara un suport central. Elementul acesta ii nedumereste deopotriva pe constructori si pe fizicieni.

Interesant, nu? Detalii despre istoria capelei le gasiti pe site-ul oficial aici, iar cele despre scara miraculoasa – si poze – sunt de gasit aici (desi poze cu scara sunt si in subsolul celorlalte pagini ale site-ului oficial).

Aceasta initial povestioara dintr-o prezentare de pe email mi-a adus aminte de o melodie – apropo de postul anterior.

Va invit asadar intr-o duminica mai racoroasa (in sfarsit) sa va aduceti aminte de un cantec frumos, drag mie:

Corina Chiriac – Strada Sperantei (din pacate doar format audio).

Share

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge