Farse ici, farse colo, farse peste tot

Cunoscute la nivel international, emisiunile cu farse par a avea un succes nebun.

Un personaj fie imita alti indivizi astfel incat sa il pacaleasca pe cel cu care vorbeste la telefon; o echipa de televiziune planifica atragerea intr-o situatie mai putin placuta a unor vedete sau oameni simpli.

Cu toate acestea momentele toate – jenante sau un pic mai civilizate – sunt difuzate la radio sau la televizor.

Avem chiar persoane care au facut din acest tip de show o cariera. La noi cunoscuti sunt Gabriel Jugaru, Daniel Buzdugan. Unul a migrat chiar de la radio la TV pe acelasi tip de emisiune. La radio il avem acum la Kiss Fm pe actorul din echipa carcotasilor care il imita pe Tantareanu (si care suna la diverse persoane ori vedete).

S-a mers si mai departe si Antena 1 are show-ul Noaptea erorilor.

Oare cat de dorite sunt aceste momente? E una cand un prieten drag poate gasi un element placut de la care sa se construiasca o farsa, e insa cu totul altceva cand cineva care te are la inima mai putin ofera anumite informatii – nu intotdeauna corecte -, uneori stanjenitoare pentru a ti se face o farsa. Au mai fost (poate mai sunt) si farsele de fidelitate – test de fidelitate se numea.

Si cum este pentru tine – ca vedeta sau persoana – sa apari la televizor in anumite momente in care toata lumea rade de tine si de situatia in care esti, fara a fi avut acea experienta, fara a putea intelege de ce te-ai comportat intr-un anumit fel? Si dupa ce ti s-a jucat o farsa se mai poate oare spune ca este chiar placut sa realizezi ca ai fost filmat/inregistrat si apoi sa mai fii eventual si invitat la emisiune unde un intreg platou (public) si prin intermediul televizorului o tara se amuza? Unii dintre pacaliti se amuza si ei – oricum alta solutie nu mai au. Ceea ce e insa in sufletul altora nu vom afla.
Se pare insa ca exista multa lume care prefera astfel de momente (fie ca sunt reunite mai multe la un loc in cadrul unei emisiuni TV, fie care este difuzat cate unul pe zi la radio). Daca o emisiune nu are audiente ea nu primeste publicitate si deci si bani si ca atare este retrasa din grila.

La fel, daca nu ar mai vrea lumea farse nu ar mai trimite si acum propuneri si detalii la radio sau TV. Lumea are nevoie sa se relaxeze – toti avem de altfel – si se pare ca pe unii astfel de show-uri ii amuza. Fireste orice institutie media isi doreste sa aiba un public cat mai divers asa ca va avea si o grila de emisiuni cat mai diversificata. Si cum tocmai ce un alt post a inceput sa preia o emisiune de afara cu farse facute de o vedeta… probabil ca viata momentelor/emisiunilor cu farse este lunga.

Share
6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge