Filmul sau ce trebuie sa ai in geanta cand mergi la cinema

Se intampla uneori sa ai chef sa vezi un film. Afli de cel putin unul care ruleaza la un cinema la care iti e comod sa ajungi si gata, iti faci o rezervare si te gandesti ca vei avea o seara frumoasa.

Eventual mai iei si niste prieteni – sa va bucurati impreuna de film si sa il comentati ulterior.

Dupa ce faci fata traficului “excelent” de la noi si treci de cozile la bilete la film (de aceea de preferat a nu se merge miercurea, cu exceptia cazului in care ajungi la film utilizand facilitatea oferita de Orange in aceasta zi) si eventual si de cele la sucul pe care ti-l poti dori la film, ajungi in sala. Aici incepe show-ul. Fosnituri, uneori tipete, oameni care urla la telefonul mobil ca si cand ar trebui ca urletul sa fie auzit de interlocutor si tot asa. Ei, dar incep reclamele – aceasta inseamna ca si filmul va incepe in curand. Ne lasam telefoanele pe modul silent sau altul care sa nu ii deranjeze pe ceilalti. Dar cum Lecitina si Spirulina se vand bine e clar ca nu toti isi aduc aminte de acest aspect.

In sfarsit! Incepe filmul. Poti avea confirmarea ca e un film bun. Din pacate insa, poti sa ajungi sa nu ai parte de el. Sa vina dupa inceperea filmului diversi intarziati care deranjeaza randuri intregi sau care eventual se mai si cearta cu altii pe locuri. Sau, poti avea surpriza ca dupa 20 de minute de la inceputul filmul sa vina la un grup oricum deja prea galagios un alt grup de intarziati care sa inceapa o discutie “de mare arta si finete”, cu replici de genul: “Buna, bai!”, “Aaaa, x-ulica, buna ba, ati venit!”, “Da, tu ce faci?”, “Pai uite la film!”. (Nu cred ca mai e nevoie de comentarii la atata inteligenta debordanta.)

Daca insa reusesti sa analizezi obiectiv lumea dintr-o sala de cinema iti dai seama de ce au femeile gentile incapatoare (de fapt de ce ar trebui sa le aiba) si de asemenea realizezi si cine sta prost la acest capitol dupa ce fac prietenii lor.

Oricum e clar, la cinema in geanta trebuie musai sa ai:

unghiera, foarfeca si pila – asa vei putea sa ii oferi “vecinului” ajutor si nu va mai fi nevoie sa isi roada unghiile tot filmul;

rhinxyl, bixtonim si servetelele/batistute; in functie de profesie ati putea veni direct cu retete pe care sa le puteti completa; sa nu uitati nici “parafa” necesara;

bani, multi bani – in fond trebuie sa platiti sederea la hotel pentru multe cupluri – din categoria: “Poftim 50 de euro sa va luati o camera”.

Eh si la un moment dat se termina si filmul. Si ajungi sa te indrepti spre iesire. Nu vorbim despre cei care se opresc pe scari pentru a se imbraca, lua sticla cu apa, regasi dragostea pierduta etc. dar vorbim despre cei ce nu isi iau paharele sa le arunce la cosul de gunoi. Si evident ca daca nu isi iau paharul nici cutia de la floricele nu o duc la gunoi – iar ce e pe jos unde au stat… va imaginati. Sincer, daca m-as vedea cu un barbat care nu isi duce paharul m-as gandi de cateva ori inainte – probabil nici acasa nu duce nimic si se asteapta sa aiba slujitori; iar daca as fi barbat si as iesi cu o fata care se comporta astfel, nu stiu daca as revedea-o.

Si-atunci… pai la final daca ti-a placut filmul ajungi sa realizezi ca nu te-ai bucurat indeajuns de el din cauza publicului. Asa ca, chiar te gandesti la inchirierea unor filme pe dvd – apropo de reclamele din oras inspirat realizate pentru acest serviciu. (Si nu, nu m-au platit sa le fac reclama pe blog.)

Concluzia?

Speram in mai mult bun simt in orice imprejurare.

Share
17 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge