Dorina Gutu a lansat cartea New Media

Aseara, la o cafenea din centrul Bucurestiului a fost lansarea bunei mele prietene Dorina Gutu. Cu aceasta ocazie pe piata a aparut la Editura Tritonic un prim volum dedicat blogosferei si bloggerilor: New media.

Cunoscuta pentru preocuparile sale si atenta observatoare a blogosferei (mai ales ca are chiar si materiale pe tema postate pe site-ul PRwave), Dorina (lector universitar doctor la Facultatea de Comunicare si Relatii Publice din cadrul SNSPA) a reusit sa sintetizeze intr-o lucrare intr-un mod inedit “subiectul noilor media in Romania. Cartea ofera radiografia unui fenomen resimit la nivel global si surprinde modul in care noile media reinventeaza formele comunicarii online. De la impactului noilor media asupra politicii, pana la interviuri cu personalitati romanesti care au ales sa se exprime prin intermediul blogurilor, New Media are meritul de a deschide noi drumuri si de a oferi perspective noi si incitante.”

Am remarcat ca deja s-a scris despre aceasta carte – si ma bucura acest fapt. Ramane acum de vazut cine va cumpara mai mult cartea: oamenii din off-line sau cei din on-line? Lucrarea ofera elemente interesante ambelor “tabere”. Pentru cei mai putini familiarizati cu blogosfera lucrarea de fata este o introducere foarte buna si interesant organizata si scrisa. Pentru cei care au bloguri personale, lucrarea este de asemenea o poarta catre zona afacerilor si nu numai. Pentru cei care scriu deja in zona “comerciala” si pentru care un blog nu se reduce la un jurnal personal cartea poate fi o sistematizare interesanta a blogosferei.

Share
368 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge