Campania McDonalds – produse naturale si vizita in “partea nevazuta”

Sunt unele persoane care asociaza McDonalds cu Fast Food si mancare nesanatoasa. Din acest motiv nu se incurajeaza mancarea produselor acestei companii.

Constienti probabil de aceasta perceptie, in zilele acestea McDonalds au o campanie “Adevarul despre produsele McDonalds” (si aici urmeaza produsele lor specifice: cartofi prajiti, Chicken McNuggets, carnea din hamburger etc.).

Au facut un pliant – format patrat, 4 pagini – 2 le observati in poza de mai jos (pentru marime “naturala” click pe poza), iar pentru cealalta parte a pliantului le puteti vizita sediile.

mc_donalds001.jpg

McDonalds-ul comunica asadar ca produsele sunt naturale si sanatoase. Incearca sa isi creeze o altfel de imagine: nu mai sunt promovate doar salatele ca fiind naturale, ci s-a trecut si la alte produse. Fireste, mai conteaza si ce contin sosurile si celelalte ingrediente, insa in momentul de fata McDonalds incearca sa convinga lumea ca produsele sunt naturale (ca atare nu un pericol pentru copii si oameni).

Mai mult programul are si o componenta care le permite accesul tuturor in “partea nevazuta a restaurantelor”.

Daca vorbim despre paralele si la nivel de imagine si marketing nu putem sa nu ne intrebam daca agentia care le-a propus acest program, acum, nu este cumva cea care i-a propus si companiei Danone sa realizeze campania (ce a inclus machete si reclame TV si spoturi) “Adevarul despre produsele Danone”, campanie ce continua acum cu o asociere de imagine cu Teo Trandafir si cu Ziua portilor deschise. Si daca nu e aceeasi agentie, oricum prea seamana campaniile.

Oricum o initiativa inedita intr-o perioada de post (al Craciunului). O initiativa ce doreste sa promoveze exact opusul celor crezute despre produsele McDonalds. Va avea ea oare succes? Va fi intampinata cu scepticism? Ati mers de curand in restaurante? Ati vazut campania – ce parere aveti?

Later edit: intr-un ziar din aceasta saptamana am remarcat o reclama – integrata in campania McDonalds. De asemenea fiecare tava pe care se ofera meniurile lor contine si un calendar mic pentru anul viitor, evident personalizat cu aceasta campanie.

Share
80 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge