Despre “o sa” si fericire

Se spune ca nu poti sa le ai pe toate. Ca atunci cand ai noroc in dragoste n-ai noroc in afaceri sau la jocuri si invers. Si chiar ca daca ti se pare ca intr-un moment esti fericit ca le ai pe toate, daca analizezi cu atentie o sa constati ca nu e chiar asa.

Si-atunci vine intrebarea: ce il face pe un om cu adevarat fericit?

Unii vor spune – si e perfect adevarat – ca fericirea depinde de fiecare om in parte. Ca nu exista ceva universal. Asta poate si pentru ca nu prea stiu multi sa aprecieze ceea ce au. Unii au si sanatate, si bani si chiar si faima si tot se pare ca nu e destul (e suficient sa ne uitam sa stirile mondene ca sa observam adevarul spuselor). Altii sunt constienti ca unele persoane au mai putin – ceea ce nu e suficient. Sunt sanatosi si au si un acoperis asupra capului, ce pune pe masa insa vor mai mult. E firesc sa tinzi, sa iti doresti mai mult si mai bine insa e important sa apreciezi si ceea ce ai. Si cand aceste persoane se imbolnavesc se intreaba brusc de ce ele, si isi doresc sa se faca bine. Daca se fac insa nu considera ca-s fericiti. Vor din nou ce voiau mai demult. Raman nemultumiti.

La fel sunt multi care amana parca “pe maine” totul, inclusiv fericirea. Ei sunt cei ce utilizeaza des formularea “o sa” (si urmeaza prezentarea lucrurilor pe care le vor face). Rar se tin insa de cuvant (daca se tin vreodata). Dintre ei sunt multi cei ce spun ca se vor considera fericiti cand o sa le mearga mai bine la job si or sa fie sanatosi. Cand ajung insa in acel moment, apare o alta “bariera” in calea fericirii, si evident un nou “o sa”. Si chiar daca peste o perioada mare de timp – exemplu un an – constata ca le merge cu adevarat mai bine, tot pare a fi insuficient si tot nemultumiti sunt (si aici puteti sa mai adaugati diverse “epitete” precum posaci s.a.m.d.).

Pe voi ce va face fericiti? Ati fost vreodata complet fericiti? Si cat a durat?

Share
12 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge