Ce face aceasta perioada speciala?

Am fost ieri intr-un hypermarket. N-am dat peste cozi infernale, in schimb peste rafturi goale, spuneai ca au dat iama cine stie ce salbatici pe acolo. Am vazut si cozi si imbranceli la cozonaci proaspeti. Oameni care pe ultima suta de metri cautau cadouri – nu prea aveau insa ce alege. Am remarcat produse pe care de pe E-Bay le iei cu 15-20 de dolari cu tot cu transport oferite in comert cu cate 80-90 de lei (evident mult peste 15 dolari).

Vad de cateva luni campania de la televizor cu avertizarea cu privire la consumul de sare, zahar si grasimi. Si probabil ca “in ciuda ei” o sa vad si stirile care vor mentiona un numar impresionant de indigestii, probleme cu ficatul, bila si altele asemenea.

Aud lume care e “obligata” sa faca pregatiri – dar nu are niciun chef.

Si-atunci ce e special la aceasta perioada? E speciala datorita dimensiunii religioase – oricum bagatelizata sau mai degraba mult lasa in umbra in favoarea mosului cu barba alba si cu vesmant rosu si a renului Rudolf ce lumineaza drumul?

E aparte ideea de cadouri, de brad – mai ales tinant cont de farmecul impodobirii si al gasirii de cadouri in ziua de 25?

Sau totul tine de fiecare – indiferent de bani, de perioada, de bunatatile de pe masa ori in lipsa lor – nu cumva Craciunul este special pentru ca asa dorim sa il facem? Nu cumva pentru unii e o bucurie aceasta perioada in timp ce pentru altii o corvoada? Nu cumva cei ce doresc sa simta sarbatoarea in suflet o pot face in orice moment al anului incercand sa aprecieze ce au bun, iar daca le plac cadourile pot oferi sau primi poate chiar in fiecare zi/saptamana ceva – oricat de mic?

Si daca tot e sezon, si cum toti asculta in aceasta perioada (de cumva nu iti mai plac fiind stresat pana la refuz) colinde, iata una draga mie – de pe alte meleaguri e-adevarat.

Santa Claus is comming to town (versuri aici)

Craciun fericit!

Share
10 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge