Prima zi a a anului

Ce face un om in prima zi?

Unii se odihnesc dupa o noapte de petrecere. Altii – care au consumat mai mult – isi revin incet-incet din mahmureala. Altii din indigestiile provocate de atitudinea tip “haplea”.

Unii se odihnesc. Se plimba, poate si citesc. Se uita la Tv (daca au la ce, evident). Altii fac deja planuri – ori chiar trec la a le pune in practica. Pentru unii e doar o zi in care continua ce au inceput ieri. Pentru altii incepe deja serviciul.

Altii se duc in vizite – pe la familie sau prieteni. Unii se joaca – altii muncesc.

Unii se bucura in timp ce altii pot fi tristi din diverse motive.

Dar toti au intrat in noul an. Fie ca erau de garda la un spital, fie ca asigurau furnizarea energiei termine sau electrice, fie ca erau la volan sau cu un pahar de sampanie in mana, fie ca petreceau intr-un loc public, fie care erau la vreun concert sau acasa langa un pom impodobit ori doar langa o masa plina de bunatati, fie ca erau langa colegii de serviciu sau langa familie, fie ca erau in tara sau la mii de kilometri departare, fie ca sunt romani sau apartin unui alt popor de oriunde de pe mapamond toti au intrat in 2008.

Iar azi e deja prima zi a anului. La Bucuresti a inceput sa ninga. Si oamenii au inceput sa iasa de prin case. De maine se vor deschide si multe magazine, iar de pe 3… “viata reintra pe fagasul obisnuit”.

2008 a sosit, iar azi e prima zi a anului!

Nu mai adaug aici urari – insemnarea de ieri a fost in aceasta idee. Intreb doar: voi cum ati inceput noul an?

Share
6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge